Padlófűtés utólag

Az elektromos padlófűtés egyik legnagyobb előnye, hogy utólag is könnyedén és kifejezetten olcsón telepíthető. Infra típusú fűtési forma, melynek köszönhetően rendkívül kellemes hőérzetet biztosít. Infrával fűtött lakásban ugyanis a kevesebb több.

A padlófűtés talán a legkomfortosabb fűtési típus. A padló felől érkező meleg mindenhova eljut, nem maradnak hideg zugok, sarkok, mivel a meleg levegő mindig felfelé száll. Ezek miatt a tulajdonságai miatt alkalmazzák oly sokan, elég régóta.

Azonban a padlófűtésről az embereknek elsősorban a padlóban futó csövek képe dereng fel, hiszen ezt a technikát régóta alkalmazzák.

Mi azonban mutatunk egy olyan padlófűtési technikát, mely olcsón és legfőképp jelentős bontási munkálatok nélkül telepíthető, ráadásul jóval magasabb hatásfokkal működik, mint elődje. A hagyományos padlófűtés jelentős energiaveszteséggel üzemelt, lássuk, miért állítjuk ezt.

Hővezető anyagok

A hagyományos padlófűtés abból áll, hogy a talpunk alatt egy csőrendszer húzódik, mely meleg vizet keringet. A víz felmelegítése rengeteg plusz energiát igényel, ráadásul az általa felvett hő nem hasznosul teljes egészében a levegőben, hiszen a víz is megtart belőle magának, majd annak hűlésével ez az energia elvész. 

Égés termék előállítása

Emellett ahhoz, hogy a keringő víz felmelegedjen, szükség van egy kazánra is, mely égés terméket állít elő működése közben. Ez a keletkező füst is rengeteg energiát elvesz, elképesztően sok hasznos hő távozik vele együtt, csak éppen nem hasznos módon. Ráadásul ha a rendszer valahol meghibásodik, akkor komoly bontási műveletekre van szükség, korszerűsítése pedig csak új típusú kazánnal történhet, mely speciális kéményt igényel, ennek kiépítése azonban nagyon drága.

Padlófűtés utólag
Padlófűtés utólag

Miért válasszuk mégis a padlófűtést?

Ha ennyire problémás a működése, sokakban felmerül, miért válasszák ezt a fűtési módszert? Ezt szeretnénk most megosztani Önökkel. Az elektromos padlófűtés ötvözi a hagyományos padlófűtés pozitív tulajdonságait a veszteségmentes elektromos fűtéssel, és a biztonságos kialakításának köszönhetően akár 50-60 évig zavartalanul üzemel.

Veszteségmentes fűtés?

Igen. Az elektromos fűtés egy veszteségmentes fűtési típus, mivel a fent említett módokon nem szenvedünk el semmiféle hőveszteséget. Nincsenek vivőanyagok, nem keletkezik füst, vagy gőz, emiatt ilyen téren sem ér minket veszteség. Ami miatt azonban még hatékonyabb, az az a tény, hogy az elektromos fűtőberendezések az általuk felhasznált energiát teljes mértékben átadják és ténylegesen otthonunk fűtésére fordítják. 

Elektromos padlófűtés utólag

Felmerülhet ugyanakkor az a kérdés is, hogy miért vernék szét a padlót, hisz akkor többe kerülne a hús, mint a leves. Szerencsére nem így van. Az elektromos padlófűtés utólag is telepíthető, mivel nincs szükség hozzá csövekre, kazánra, vagy kéményre. Természetesen egy elkészült járólap esetében ez nem igaz, azonban minden más esetben könnyedén tudjuk telepíteni.

Az elektromos padlófűtés ugyanis olyan infra alapú fűtés, mely szinte bármilyen padlóburkolat alá beszerelhető. Többféle típusa elérhető, fűtőfilm, fólia, vagy szőnyeg típusai is léteznek, különböző vastagsággal. Természetesen nem árt utána nézni, hogy a letenni kívánt padlóburkolatot ajánlják-e elektromos padlófűtéshez, de bármilyen anyagból szeretnénk a padlót, szinte mindegyikből találunk erre alkalmasat. Helyezhető szőnyegpadló, laminált padló, parketta, de egyes PVC típusok alá is. 

Padlófűtés utólag
Padlófűtés utólag

Mennyibe kerül árammal fűteni?

Nyilván az árammal fűtés nem tartozik a legolcsóbb fűtési módok közé, azonban energiatakarékos kialakításuknak köszönhetően nem drágább ma már árammal fűteni, mint bármi mással. 

Azonban az elektromos árammal való fűtés felkínálja számunkra az ingyenes fűtés lehetőségét is. Hogyan? Napenergiával. Mivel keveset fogyaszt, nem szükséges hatalmas napelem telepítése, emiatt meglehetősen kedvező áron kiépíthető lehetőséget kínál. Nagyjából annyit kell rá költeni, mint egy gázfűtés korszerűsítésére, azonban ebben az esetben pár év múlva elfelejthetjük a fűtésszámlát. Egyszeri befektetéssel ugyanis a számlától azonnal megszabadulhatunk, így pár éven belül ténylegesen megtérül a beruházás. Amennyiben napelemes fűtést szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot! 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.