Padlófűtés rendszer

A padlófűtés az alulról sugárzó hőnek köszönhetően a legkomfortosabb hőérzetet biztosító fűtési típus. Ha a lábunk nem fázik, akkor semmink sem, ráadásul még azelőtt érezzük jótékony hatását, mielőtt a lakás levegője elérné a kívánt hőmérsékletet.

Vegyél fel egy zoknit, hol van már megint a papucsod? Biztosan ismerősek ezek a nevelő szándékú szülői intések mindannyiunknak, hiszen a legtöbb padlóburkolat fűtés esetén is képes hideget árasztani, a fizika törvényei szerint ugyanis a meleg levegő felfelé száll, így mindig a padló a leghidegebb felület a lakásban. 

A padlófűtés a legkomfortosabb fűtési típus, mivel az alulról érkező sugárzó hő egyenletes eloszlású és nincs, ami keverné a levegőt, vagy a port.

Márpedig lábról a legkönnyebb fel,- és megfázni, a gyerekek pedig rendszeresen elhagyják a lakásban itt-ott a papucsot és mezítláb rohangálnak, ne adj Isten, a földön ülve játszanak órákig. Bátran kijelenthetjük, hogy főleg ezek miatt is a legjobb fűtési típus a padlófűtés, mivel a padló egyenletes meleget áraszt, melyet a lakás is egyenletesen vesz fel.

Hagyományos padlófűtés

A hagyományos padlófűtés ugyanazon az elven működik, mint a keringetős radiátoros módszer, annyi különbséggel, hogy a vizet vezető csövek a padlóba vannak beépítve, de ugyanúgy keringető szivattyú és kazán gondoskodik a víz hőmérsékletéről, valamint annak egyenletes áramlásáról.

A hagyományos padlófűtés hátrányai

Sok előnye mellett azonban sajnos hátránya is van, mivel minden vízkeringetős fűtési rendszer időszakos karbantartásra szorul, a kazánokról nem is beszélve, főleg ha gázzal fűtünk. Természetesen elektromos kazánnal is melegíthetjük ma már a vizet, de még minid ott van a kérdés, mi van, ha a rendszer meghibásodik? Az egész padlót fel kell törni, ami nem túl szerencsés, nagy költséggel és rengeteg plusz munkával, ráadásul nagy piszokkal jár. Közben a lakásban sem tudunk szabadon közlekedni és a hiba kijavítása is hosszú időt vehet igénybe, addig pedig valamivel fűteni kell.  

Elektromos padlófűtés
Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés azonban korszerű megoldást kínál, mert a padlófűtés előnyeit ötvözi a biztonságos és veszteségmentes elektromos fűtéssel. Elektromos padlófűtés esetében is többféle típus közül válogathatunk, hiszen eltérő típusú padlóburkolatok vannak és ehhez kínálnak a gyártók megfelelő megoldásokat. Fűtőkábel, fűtőszőnyeg és fűtőfólia formájában is elérhetők, ezzel biztosítva, ha ezt a fűtésrendszert választjuk, akkor nem kell kompromisszumokat kötnünk padlóburkolat terén sem.

Hosszú életű és megbízható

Az elektromos padlófűtés másik nagy előnye, hogy rendkívül hosszú időre tervezhetünk vele, mivel a gyártók körülbelül 50-60 évre kalibrálják az élettartamát, ráadásul ez az egyik legolcsóbban kiépíthető fűtésrendszer. Nincsenek forgó-kopó alkatrészei; emiatt nincs meghibásodási lehetőség és mivel alacsony hőmérsékleten üzemel, az elhasználódás kockázata sem fenyeget.

Elektromos padlófűtés ingyen, akár utólag is

Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy elektromos padlófűtését akár ingyen is üzemeltetheti? Hogy hogyan? Napenergiával. A Nap egy kimeríthetetlen megújuló energiaforrás, melynek fénye sose fogy el és egy egyszeri befektetéssel pár éven belül teljesen ingyen használhatjuk ki energiáját. Ha megvizsgáljuk azt, hogy egy másik fűtési rendszer kiépítése mennyibe kerül láthatjuk, hogy amelyik olcsóbb, az később sokat fogyaszt, bármi is legyen az energiaforrás, ha pedig ezzel nincs baj, akkor drága karbantartást igényel. A napelem rendszer kiépítése elektromos padlófűtéssel ugyan nem olcsó, viszont utána nem igényel semmilyen anyagi ráfordítást.

Ha nem szántuk el magunkat, vagy egyszerre nem engedhetünk meg magunknak ekkora költséget, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a napelem későbbi telepítés esetén is csatlakoztatható a korábban már kiépített rendszerre.

Elektromos padlófűtés
Elektromos padlófűtés

Nem igényel karbantartást

Ahogy fentebb is említettük, rendkívül kedvező áron telepíthető és egészséges fűtési lehetőséget kínál. A sugárzó hő még azelőtt hatást gyakorol szervezetünkre, mielőtt a lakás levegője eléggé felmelegedne, így sokkal hatékonyabb, mint bármely más fűtési típus. Kialakításának is több előnye van. Bár elektromágneses hullámok előállításával generálja a hőt, azonban nem kell elektroszmogtól tartanunk, mert dupla védelmi rendszerének köszönhetően ez elnyelődik, másrészt pedig kopó alkatrészek nélküli tulajdonsága miatt semmilyen karbantartást nem igényel utólag.

Amennyiben elektromos fűtést szeretne napelemmel, vegye fel velünk a kapcsolatot és személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek!

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.