Napelemes padlófűtés

Az elektromos padlófűtés magába foglalja a hagyományos padlófűtés előnyeit és azt ötvözi a gazdaságos és energiatakarékos elektromos fűtés lehetőségével. Napelem rendszerrel telepítve pedig egy áletre megszabadulhatunk a fűtési költségeinktől.

Manapság egyre több helyen lehet hallani, vagy olvasni a napelemes fűtéskorszerűsítésről. Sokan választják ezt a lehetőséget, mert egy egyszeri befektetéssel sok évre ingyenes fűtési lehetőséget biztosít. Mit szólna hozzá, ha élete végéig többé nem kellene a fűtés problémájával foglalkoznia?

A napenergiával táplált fűtési technikák közül az egyik legnépszerűbb a napelemes padlófűtés. 

Nem ok nélkül kedvelt módszer otthonunk fűtésére, hiszen teljesen diszkrét és komfortos megoldást kínál, ha pedig napelemmel működik, akkor akár 50 évre elfelejthetjük a fűtési költségeket. Ez a becsült időszak első hallásra lehetetlenségnek tűnik, ám nem az. A korszerű modern technológiáknak és fejlesztéseknek köszönhetően az elektromos padlófűtés az egyik legmegbízhatóbb fűtési módszer az összes közül.

Napelemes fűtéskorszerűsítés

Ha napelemes korszerűsítést választ, úgy egyszer kell erre költenie. Bármilyen más típusú fűtéskorszerűsítést vizsgálunk, komoly összegek röpködnek a levegőben. Igen, a napelemes fejlesztések esetében is. Azt azonban vegyük számításba, hogy egy napelemes fűtésrendszer kiépítése körülbelül annyiba kerül, mint egy komplett gázfűtéses rendszer korszerűsítése, vagy kivitelezése, azonban a gázszámla utána is havonta kopogtat.

Ingyen fűtési lehetőség

Ha napelemre váltunk, ugyan egyszerre költünk rá egy bizonyos összeget, de az onnantól kezdve a miénk marad, mert azonnal megszabadulunk a fűtésszámláktól. Ma már lehetőségünk nyílik különböző pályázatok útján támogatást szerezni rá, ami esetenként nagy segítség lehet. Egy napelemes fűtés átlagos megtérülési ideje 10 év, de az elektromos padlófűtés élettartamát már 50-60 évre becsülik a gyártók, így a megtérülési időszak után is hosszú évtizedekig nem igényel anyagi ráfordítást a rendszer.

Napelemes fűtéskorszerűsítés
Napelemes padlófűtés

A padlófűtés új köntösben, bontás nélkül

Az új generációs elektromos padlófűtés sok előnyt hordoz magában. Semmi olyan alkatrészt nem tartalmaz, amely karbantartást igényel, mivel működéséhez nincs szükség az úgynevezett kopó-forgó alkatrészekre. Nincs szükség se kéményre, se csőrendszerre. Mivel nincs semmilyen hőközvetítő folyadék, vagy égés termék, amely hőveszteséget okozna, így a felhasznált energia közel 100%-a hasznosul, mint hőenergia. A régi padlófűtések egyik nagy hátránya volt, hogy ha valahol meghibásodás történt, akkor az egész padlót és a betont is bontani, vésni kellett. Itt erről szó sem lehet, mert bármilyen típusú padlóburkolat alá bontási munkálatok nélkül lehelyezhető. 

Utólag is telepíthető

Nem kell az egész padlót feltörni a telepítéshez, nem igényel betonozást sem. A legtöbb fajta hőálló burkolat alá egyszerűen telepíthető, ezért elég magát a padlóburkolatot felszedni, ez egy kisebb felújítás alkalmával kivitelezhető. Azt azért érdemes ellenőrizni, hogy a letenni kívánt burkolat ajánlott-e elektromos padlófűtéshez, de aggodalomra semmi ok, mert már a legtöbb típusú laminált padló, vagy hőálló PVC is megfelel erre. 

Meglepően kis ráfordítással kiépíthető

Másik nagy előnye az elektromos padlófűtésnek, hogy maga a rendszer kiépítése kifejezetten költséghatékony, pár százezer forintból egy egész házba telepíthető. Miért ilyen olcsó? Mert egyszerű technikán alapszik. Mint azt korábban is említettük, nem igényel semmiféle egyéb rendszert, kazánt a működése. Akkor is megéri elektromos padlófűtésre váltani, ha csak pár évvel később lesz lehetőségünk napelem rendszer telepítésére, mivel az előzőleg kiépített rendszer is könnyedén csatlakoztatható az újonnan szerelt napelem rendszerhez. 

Ha bővebb tájékoztatást szeretne, netán személyre szabott ajánlatra van szüksége keressen minket bizalommal. Referencia munkáink magukért beszélnek, melyekből Ön is láthatja, hogy igazi szakértőkre talált. 

Napelemes padlófűtés
Napelemes padlófűtés

Az elektromos padlófűtés előnyei

Nézzük azonban a további előnyeit. Azt már említettük, hogy utólag is lehelyezhető és hogy nem igényel bontási munkálatokat. Azonban ne menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy az egyik legtisztább és legegészségesebb fűtési technika, mely napjainkban elérhető. Alacsony hőmérsékleten üzemel, ezért nem balesetveszélyes a működése. Míg egyes fűtőpanelek akár forráspont közeli hőmérsékletűek működés közben, ezáltal komoly égési sérüléseket okozhatnak óvatlan elhelyezésük esetén, úgy az elektromos padlófűtés átlagosan 40 fok körüli hőmérsékleten üzemel. Teszi azonban ezt a legnagyobb felületen, azaz otthonunk padlója alatt. Miért jó ez? Mert minden lentről érkező egyenletes meleg, ugyanolyan egyenletesen oszlik el lakásunkban, ráadásul sokan lábról fáznak, ez az elektromos padlófűtés esetében teljesen kizárt.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Naperőmű karbantartás, menetrendezés, adminisztráció, hibaelhárítás magasan képzett szakemberekkel.

Sundroid - Naperőmű karbantartás, menetrendezés, adminisztrá

Naperőmű karbantartás, menetrendezés, adminisztráció, hibaelhárítás magasan képzett szakemberekkel.

Vállalatunk 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként több éve biztosítja hazai naperőművek teljes körű üzemeltetését, technológiai felügyeletét, adminisztrációját a legmagasabb iparági sztenderdek figyelembevételével. Sundroid, a gondtalan naperőmű üzemeltetés záloga.