Napelemes fűtésrendszer részei

A napelem rendszerből a laikus általában magukat a napelemeket veszi észre, míg azt, hogy egy ilyen rendszer hogy áll össze és valójában hogy működik, már kevesebben. Bemutatjuk Önöknek azokat az elemeket, melyek a rendszer részét képezik.

Sokan mikor napelem rendszer kerül szóba, magukra a napelemekre gondolnak elsősorban, pedig ahhoz, hogy a napenergiát villamos energiává alakítsuk, még sok más alkotóelem is része ennek a rendszernek. 

Nézzük meg, hogy egy napelem rendszer miből áll össze egy működőképes egységgé.

Ahhoz, hogy a napelem a Nap által sugárzott napenergiát általunk használhatóra alakítsa egy rendszer részeként kell, hogy működjön. Önmagában a napelem mit sem érne, ha az általa előállított egyenáramot az inverter nem alakítaná át váltóárammá. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen minőségű termékekből áll össze a rendszer, hiszen egy ilyen összegű beruházásnál érzékeny tényező az esetleges meghibásodások kockázata. Ahhoz, hogy a napelem rendszer megtérüljön, csakis minőségi alapanyagokkal szabad a telepítést végezni.

Napelem rendszer

Maga a napelem rendszer áll magukból a napelemekből, a tartószerkezetből és az inverterből. Cégünk minden alkotóelemből a minőségi gyártmányokat alkalmazza, hiszen így tudjuk azt garantálni, hogy otthona áramellátása a jövőben biztonságban lesz. Ez azért nem úgy működik, mint egy teafőző, amit lecserélünk, ha tönkremegy. A napelem kiépítése egy komoly befektetés, melynél fontos a garancia.

Napelemek

Éppen ezért napelemek közül is a magas kategóriájú és messzemenőkig megbízható SHARP napelem technológiát alkalmazzuk. A SHARP már majdnem 100 éve jelen van a piacon és egyik legkiválóbb referenciájuk az, hogy a Japán Nemzeti Űrügynökség is SHARP napelemeket használ. Ezzel azért bármely gyártó nem büszkélkedhet el.

A SHARP napelemek testesítik meg a megbízhatóságot és a szakértelmet, ha napelemekről van szó. Negyed évszázados működésük garantált, így mi a SHARP napelemet ajánljuk és szereljük elsősorban.

Napelemes fűtésrendszer részei
Napelemes fűtésrendszer részei

Inverter

Az inverter, mondhatni a napelem rendszer lelke. Ugyan szinte az egyik legdrágább alkotóeleme magának a rendszernek, enélkül nem tudunk a napelemek által előállított egyenáramból váltóáramot csinálni, vagyis maximum dísznek használnánk a napelemeinket nélküle. 

Minőség a megbízhatóság jegyében

Pontosan ez a kiemelt fontosság és az ára az oka annak, hogy csak és kizárólag minőségi és kompromisszumok nélkül megbízható inverterekkel dolgozunk, mert egy rosszul megválasztott gyengébb minőségű készülék a meghibásodása esetén éveket  tolhat a napelem rendszer megtérülési idején, ráadásul nem azért költünk a rendszer kiépítésére, hogy aztán pár év elteltével újra nagy összeget kelljen ráfordítanunk. Elsősorban a Soler Edge, az SMA, a Huawei és a Fronius invertereket ajánljuk és ezekkel dolgozunk, mert átlagos működésük legalább 15 év és utána is elég ezeket a márkákat szervizelni, nem szükséges cserélni.

Tartószerkezet

A napelemen és az inverteren kívül még egy nagyon fontos eleme van a rendszernek, mégpedig a tartószerkezet. A tartószerkezet annyira stabil kell, hogy legyen, hogy akár 50 évig is megbízhatóan tartsa a napelemeket. Ehhez elképesztően sokáig ki kell állja az időjárás összes viszontagságát, ami azért nem kis feladat.

Éppen ezen okból kifolyólag cégünk kizárólag professzionális első osztályú saválló acél tartószerkezeteket alkalmaz a telepítés során, melynél garantált, hogy hosszú évtizedekig ellen fog állni milyen olyan behatásnak, mely napelem rendszerünk biztonságát veszélyeztethetné.  

Napelemes fűtésrendszer részei
Napelemes fűtésrendszer részei

Napelem rendszerről üzemelő fűtésrendszer

A napelem rendszerekkel nem csak otthonunk energia ellátásáról gondoskodhatunk, de fűtésrendszerünk korszerűsítését is tervezhetjük napenergiával. Ehhez energiatakarékos elektromos fűtési rendszerek és berendezések állnak rendelkezésünkre, melyek széles választéka miatt garantálható az, hogy mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt belőle. 

A hűtő-fűtő klímák, az infrafűtés különböző variánsai, az elektromos padlófűtés, de akár az elektromos kazán és a hőszivattyús rendszerek bármelyike biztonságosan tervezhető napenergia ellátással.

Amennyiben napelem rendszer telepítésén gondolkozik, már az első lépés az legyen, hogy egy szakértő céggel felveszi a kapcsolatot, akik elnavigálják Önt abban a világban. Számunkra a napelem nem csupán egy szakma, nekünk ez a hivatásunk és az életünk, Önnek pedig a jövője lehet, ha minket választ. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.