Napelemes fűtés

A legtöbb tetőtípus alkalmas napelem telepítésére. Egész otthonunk energiaigényét megtermelhetjük magunknak, a többletet pedig az áramszolgáltató hálózatába tölthetjük fel. Mi van akkor, ha ehelyett az otthonunk fűtésére fordítanánk ezt az energiát?

A napelem befektetés amellett, hogy a korszerű technikának köszönhetően már belátható időn belül megtérül, otthonunk villamosenergia ellátásán felül már a fűtésről is képes gondoskodni. Ahhoz azonban, hogy napelem rendszert telepítsünk és a napelem által termelt energiát fűtésre is felhasználjuk, rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy ez a beruházás megtérüljön. 

Bármennyire is szeretnénk azt mondani, hogy minden típusú ingatlan megfelel napelemes fűtés kiépítésére, sajnos ez nem így van.

Ahhoz, hogy reálisan legyenek felmérve otthonunk tulajdonságai, mindenképpen olyan szakemberhez szükséges fordulnunk, aki minden tényezőt számításba véve tud nekünk segíteni abban, hogy telepíthető-e a napelem és milyen felhasználás esetén hány éven belül térül meg az ára. Szakértőink egy helyszíni felmérés során, az ingatlan összes adottságát figyelembe véve segítenek ezt a kérdést eldönteni és személyre szabott ajánlatot készítenek önnek.

Megéri napelemmel fűteni?

Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, mennyi idő alatt térül meg a befektetésünk, vagyis megéri-e napelemmel fűteni, számos dolgot kell vizsgálnunk. Amellett, hogy nem mindegy mekkora ingatlanról beszélünk és annak milyen a belmagassága, számos ráható dolgot kell vizsgálni. Az ingatlan szigetelésén túl az épület és a tető tájolását, valamit sokan elfelejtik, hogy a tervezés és telepítés után, bár az üzemeltetése nem, azonban a karbantartása és javítása járhat költségekkel. Mivel sok oldalról kell megközelíteni a kérdést, mindenféleképpen szakvéleményt kell kérni napelem rendszer telepítésével kapcsolatban.

Hány év alatt térül meg a befektetés?

Hogy hány év alatt térül meg egy napelem rendszer, az sok mindentől függ. Elsősorban attól is, hogy mi hány éven belül szeretnénk hogy megtérüljön. Nyilván ez nem kívánságműsor, ettől függetlenül érdemes megvizsgálni hogy milyen felhasználás esetén ez beláthatóan hány év lenne. A korszerű technikának köszönhetően a napelemek több évtizedes élettartamra hivatottak már és egy szakszerű tervezés-kivitelezés mellett, akár már nyolc év alatt megtérülhet az áruk. A háztartáson belül minél több költséget váltunk ki a napelem által termelt energiával, annál hamarabb térül meg a befektetés, hiszen így a villanyszámla mellett a fűtés költségét is elfelejthetjük.

Napelemes fűtés

Napelemes fűtés típusai

Számos olyan elektromos fűtési típus létezik már, amely megfelelő tervezéssel napelemmel is működtethető. A saját igényeink, az otthonunk típusa és még számos tényező befolyásolhatja, hogy milyen fűtést választunk. Szerencsére napelemmel való fűtés esetén is több lehetőség áll rendelkezésünkre. Padlófűtést is működtethetünk napelem vezérléssel, de az infrapanel és a napelemes radiátor mellett, akár hőszivattyús fűtés is lehetséges.

Tervezésben a siker kulcsa

Szakembereink pontos tervet készítenek Önnek arról, hogy milyen teljesítményű napelem rendszerre van szüksége és az mennyi idő alatt térülhet meg. 

Napelemes fűtés előnyei

Az elektromos fűtés a legtisztább fűtési típus. Megússzuk komplett fűtési és csőrendszerek telepítését, az ezzel járó kellemetlenségeket. Nem kell gázkazánt beszereltetni, arról nem is beszélve, hogy nem szennyezzük tovább a környezetet. Bátran ki merjük jelenteni, hogy az elektromos fűtés a jövő és ha mindez napenergiával működik, úgy ingyenes fűtéshez juthatunk.

A legtöbb elektromos árammal működő fűtőkészülék nem igényel komolyabb szakértelmet és nagyobb karbantartást, kiépítésük rendkívül gyors és egyszerű, nem szükséges kéményt építeni és gáztervet készíteni.

Napelemes fűtés
Napelemes fűtés

Napelem rendszer kivitelezése

A napelem rendszer kivitelezése mindig a helyes tervezéssel kezdődik. Rendkívül fontos megvizsgálni a tető típusát, annak tájolását ahhoz, hogy számításokat végezve ki tudjuk kalkulálni, hány év alatt térülhet meg a napelem rendszer, amit telepíteni kívánunk. Szerencsére ma már szinte bármilyen tető típusra telepíthető napelem, így az esetek többségében nem technikai oka szokott annak lenni, hogyha valaki végül mégsem választja ennek a lehetőségét.

Ugyanakkor egy kevésbé kedvező tájolású tető nem biztos hogy kedvünket kell szegje, hiszen más lehetőségek is rendelkezésünkre állnak például napelem szigetek telepítése.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.