Napelem és klíma

A klímával való fűtés ma már nem luxus többé. Klímával fűteni az inverteres klímák idejében egy remek megoldás. Energiatakarékosan üzemeltethető rendszerek, melyek napelem által termelt energiával is megbízhatóan képesek működni.

A klímával való fűtés ma már nem annyira ismeretlen fogalom, hiszen egy tiszta fűtési forma, amely az inverteres klímák világában már rendkívül energiatakarékosan működtethető. Olyannyira, hogy fűtésre használt klímát már biztonságosan üzemeltethetünk napelemből nyert energiával.  

Országunk éghajlata egyre melegebb, ezért hamarosan az eddig klímát nélkülöző háztartásokba is klímákat fognak telepíteni, mert egyre elviselhetetlenebb nyaranta a forróság.

Ha viszont eleve klímát szeretnénk szereltetni otthonunkba, érdemes megfontolni a klímával való fűtés lehetőségét is, hiszen egy modern klíma rendszer esetében a fűtésre alkalmas verziók már nem kerülnek sokkal többe, viszont akár a teljes fűtésről képesek gondoskodni.

Elektromos fűtés klímával?

Természetesen a klímával való fűtésnek vannak előnyei és hátrányai is, azonban hogyha ezeket mérlegeltük és ezt a fűtési módot választjuk, nem fogunk csalódni. Természetesen ki kell számolni, hogy a szóban forgó ház milyen alapterületű és hány légköbmétert kell befűteni, mert lehetséges, hogy egy klíma készülék nem elegendő a fűtés kiváltására. Ebben az esetben meg kell fontolni, hogy választjuk-e ezt a korszerűsítési technikát.

Megéri az elektromos fűtés?

Az elektromos fűtés ma már nem drága. Élénken él bennünk a régi villanyradiátorok és hősugárzók emléke, amikor a hideg közeledtével a központi fűtés még nem működött és más lehetőségünk nem volt, mint ezeket a magas fogyasztású fűtőberendezéseket használni. Ezért sokan úgy gondolnak az elektromos fűtésre, mint egy luxus dologra. Azonban ez nem így van. A korszerű technológiáknak köszönhetően ma már rendkívül energiatakarékosan fűthetünk elektromos árammal. Míg a gáznak az ára nem kiszámítható és bármikor emelkedhet addig az elektromos áram sokkal beláthatóbb, ha változik is az ára, nem nagymértékben. Főleg úgy, hogy egyre több megújuló energiaforrást használnak elektromos áram előállítására. Egy családi ház elektromos árammal való fűtése nem került többe, mintha gázzal fűtenénk.

Napelem és klíma

Napelemes vezérlésű klíma fűtés

Azonban még ennél is járhatunk jobban, hiszen ha az elektromos fűtés által felhasznált villamos energiát saját magunknak állítjuk elő, akkor pár éven belül teljesen ingyen fogunk fűteni. Ugyanis a modern, fűtésre alkalmas klímakészülékek napenergia által is biztonságosan és megbízhatóan üzemeltethetők és klímára egyébként is szükség van, mert a lassan mediterrán hőség elviselhetetlen mértéket ölt. Komolyan érdemes megfontolni a klímával való fűtés lehetőségét, amennyiben otthonunk adottságai ezt lehetővé teszik.

Gyorsabb megtérülés

Telepíteni kívánt napelem rendszerünket is megtervezhetjük úgy, hogy a háztartásunk energiaigényén felül, a fűtés áramellátásáról is gondoskodjon. Ebben az esetben a napelem rendszerbe fektetett pénzünk is hamarabb megtérül, mert minél több költséget váltunk ki vele, annál hamarabb nyerjük vissza az árát.

Napelemes fűtés előnyei klíma esetében

A klímával való napelemes fűtés előnyei közé sorolhatjuk, hogy rendkívül energiatakarékosan üzemeltethető megoldás. Főleg, ha inverteres klímáról beszélünk. Az inverteres klíma mindig alacsony energia felhasználással dolgozik, nem terheli meg a hálózatot. Mivel egyre elterjedtebb technika, az ára is egyre felhasználóbarátabb és egyre több funkcióval rendelkeznek ezek a készülékek. Ugyanakkor szükséges a hátrányait is megemlíteni, ugyanis egy klíma készülék maximum 80-100 négyzetméteres lakás fűtésére alkalmas. Amennyiben ennél nagyobb az ingatlan, amelyet fűteni kívánunk, úgy több készüléket kell behelyezni, ,azonban ez többe is kerülhet.

Napelem és klíma
Napelem és klíma

Mennyi idő alatt térül meg a napelemes fűtés ára?

Azt, hogy egy napelemes befektetés, vagy fűtés ára mennyi idő alatt térül meg, sok tényező képes befolyásolni, azonban egy biztos, ezeket a költségeket előre elég pontosan ki lehet kalkulálni. 

Mindenképpen kérje ki szakértő véleményét és tanácsát, aki elég pontosan ki tudja számolni, hogy az Ön otthona adottságaihoz mérten, nagyjából mennyi idő alatt térül meg a befektetés. 

Fontos erről előre tájékozódni, mivel a napelem önmagában is egy költséges beruházás és fontos hogy egy értékálló befektetés legyen.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.