Infrapanel

Infrával fűteni jó. Miért jó? Mert tiszta, allergén mentes, nagyon jó hőérzetet biztosít, emellett nem igényel semmiféle karbantartást. Az infrapanelek könnyedén oda szerelhetők, ahol nekünk tetszik, költözés esetén egyszerűen csak visszük és kész.

Az infrafűtés egy egyszerű, biztonságos és takarékos fűtési módszer. Kiszámítható fogyasztást generál, a telepítése nem kerül sokba, utólagos karbantartást pedig egyáltalán nem igényel. Kiemelkedően magas hatásfokkal tud működni, mivel veszteségmentesen alakulhat hővé az általa felhasznált elektromos áram.  

Semmiféle hőközvetítő folyadék nem generál hőveszteséget és mivel égés terméket sem állít elő, ott sem ér minket fölösleges veszteség.

Az infrapanelek könnyedén fel-, és leszerelhetők. Annak, aki sokat költözik, kifejezetten ajánlott, azonban nagy, vagyis 3 méter feletti belmagasságú lakásban nem javasolt a használata, mivel azt már nem képes befűteni, de egy átlagos belmagassággal bíró otthont kényelmesen ellát. Kiegészítő fűtésként is használhatjuk, azonban napelemmel való üzemeltetése esetén egész otthonunk fűtését tudjuk vele biztosítani. Elektromos hálózatról nem annyira kedvező és olcsó fűtési megoldás, azonban ha napelemes korszerűsítésen törjük a fejünket, az egyik legjobb választás.

Infrával fűteni?

Az infrafűtés rendkívül tiszta fűtési forma, kellemes hőérzetet biztosít. Fel, és leszerelése rendkívül egyszerű, bárhová magunkkal vihetjük. Nem olcsóak a fűtőpanelek, azonban megéri, mert szinte örök élet egy infrapanel. Elektroszmogban szegény, nagyon gyorsan fűti fel a helységeket, valamint rengetegféle módon és formában fűthetünk infrával. Telepíthetjük padló alá, falra, mennyezetre, észrevétlen be tud olvadni, vagy akár teljesen el is rejthető.

A Nap is infavörös sugarakkal melegíti a Földet

Infrával fűteni okos dolog, tudja ezt a jó öreg Nap is, hiszen Ő is infravörös sugarakkal melegíti Földünket. Az emberben nem véletlenül alakul ki infrafűtés esetén rendkívül kellemes hő és komfortérzet, mivel ősidők óta ez van belénk kódolva. Az infrával való fűtés esetén is ezt a kellemes komfortot érezzük, ráadásul allergiásoknak is kliváló megoldás, mivel plafonra helyezve egyáltalán nem kavarja a port. 

Infrapanel napenergiával

Infrapanel kazán helyett?

Gondoljunk csak bele. Fűtéscsövek mindenhol, a kazán zaja, rendszeres karbantartás. Mi lenne, ha többé nem kellene radiátorokat kerülgetni, porolgatni, sokkal szabadabban rendezhetjük be a lakásunkat, hiszen minden falfelület szabad marad. Nem kell különböző mérgezésektől tartanunk, mivel nincs égés termék, ezáltal kéményre sincs szükség.

Az infrával való fűtés, főleg, ha napelemmel történik az egyik legjobban megtérülő befektetés, ha hosszú távra terveznénk. Rendkívül hosszú élettartamra tervezték őket, egyszer kell megvásárolni, utána semmilyen anyagi ráfordítást nem igényelnek. Napelemmel biztonságosan üzemeltethető, biztos befektetés.

Viszlát karbantartás

Az infrafűtési rendszereket nem kell karbantartani, rendkívül hosszú életűek ugyanis. Míg más fűtési típusok esetében, évente legalább egy karbantartás szükséges, addig az infra egy igazán hosszútávú és biztos megoldás,mely tényleg nem igényel később anyagi ráfordítást. Rengeteg formában és típusban elérhető, melyekben közös pont az, hogy egyszer kell megvenni, utána elég használni és bármelyik mellett döntünk, jól járunk.

Infrapanel napenergiával

Majdnem az összes elektromos fűtés üzemeltethető már napenergiával, így az infrafűtés is. Képzelje el, hogy egyszer, s mindenkorra megszabadul a fűtésszámláktól, melyek bármely fűtési típus esetén rendkívül nagy költséggel terhelték eddig a családi kasszát. Ha szeretné, a villanyszámlát is ugyanígy hajíthatja a sarokba, mivel napelem rendszer telepítésével egyszerre tudhatja maga mögött ezeket a költségeket. 

A napelem rendszer ugyan egyszeri, jelentősebb befektetést igényel, azonban számos támogatási forma elérhető már, melyek segítségével könnyebben juthatunk hozzá ma már. 

Infrapanel napenergiával
Infrapanel napenergiával

Fűtéskorszerűsítés napelemmel

A napelemmel való fűtéskorszerűsítés, főleg, ha az otthonunk áramellátását is napenergiával kívánjuk a jövőben ellátni, rendkívül gyorsan megtérülő beruházás. A Nap mindig süt, a fénye nem fogy el, az áram és a gáz ára ellenben ki tudja, hol áll meg. A korszerű, modern technológiáknak köszönhetően a mai napelem rendszerek már 20-30, vagy akár még több évre hivatottak, ezzel ellenben az áruk akár már 8 év alatt is megtérülhet.

Mindenképp tájékozódjon szakember által, hogy az Ön otthona alkalmas-e napelem telepítésére, azonban szerencsére már majdnem minden típusú tetőre szerelhető napelem, de akár garázs tetejére, vagy napelem sziget formájában is telepíthető, hogy a lehető legjobb tájolással Ön a lehető leghamarabb érje el, hogy a befektetése mielőbb megtérüljön. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.