Infrafűtés

Az infrafűtés egy kiváló fűtési forma, mely kellemes hőérzetet ad és bár nem olcsó, azonban ha napelemmel üzemeltetjük, akkor nem kell fájjon a fejünk a villanyszámla miatt. Maga a telepítése viszont rendkívül kedvező áron kivitelezhető.

Az egyik legjobb elektromos fűtési forma az infrafűtés. Nagy előnye, hogy kevés elektroszmogot bocsát ki, ezzel szemben azonban a legjobb hőérzetet tudja kialakítani. Természetesen jár egy minimális elektromágneses sugárzással, azonban ez az egészségre nem jelent veszélyt. Energiatakarékosan üzemeltethető, hiszen az általa felhasznált áramot szinte 100 %-ban hasznosítja, így üzemeltetése energiaveszteség nélkül biztosítható. A körülötte lévő tárgyakat is felmelegíti, viszont nem tűzveszélyes.  

Egy gyermek is könnyedén kezeli az infrafűtést, így nem kell attól tartanunk, hogy bármi baleset történik.

Másik nagy előnye még, hogy termosztáttal szabályozható és mivel a környezetében lévő tárgyakat is melegíti, így a lakás is lassabban hűl le. Bármilyen burkolat alá helyezhető infrafólia, falban, mennyezeten, de padlófűtésként is alkalmazhatunk infrafűtést, de akár különálló infrapanelek segítségével is megoldható ugyanez.

Infrafűtés napelemmel

Mivel rendkívül energiatakarékosan üzemeltethető fűtési módszer az infrafűtés, kiválóan működtethető napelemmel. Rendkívül kellemes hőérzetet biztosít, ráadásul az infravörös sugárzás jótékony hatással tud lenni szervezetünkre, hiszen a nap is infravörös sugarakkal melegíti a testünket. Rendkívül gyorsan reagál a beállításokra, ezért pillanatok alatt felfűti a lakást és gondolta volna, hogy a nagy töltésű ionok előállítása miatt még a kellemetlen szagokat is csökkenti?

Vesteségmentes fűtési forma

Azért tudjuk ezeket a fűtési rendszereket rendkívül gazdaságosan üzemeltetni, mert az elektromos áram veszteségmentesen tud közvetlen hővé alakulni, mivel nincs semmiféle hőközvetítő folyadék, például olaj, vagy víz. A többi típusú fűtésrendszernél rengeteg energia veszhet el, ami nemcsak a pénztárcánknak jelent plusz terhet, de időben is sokkal lassabban érjük el azt a hőmérsékletet, amit egy veszteségmentes infrafűtés esetében.

Infrafűtés napelemmel

Infrafűtési lehetőségek

Szerencsére ma már infrafűtés esetében és többféle megoldás közül választhatunk, ugyanis számos típusú infrapanel található a piacon. Ezek közül vannak infrapanellel üzemelő radiátorok, melyek az általuk termelt hő segítségével forgatják otthonunkban a levegőt, hogy a meleg levegő mindenhova eljusson, de a falra és a mennyezetre szerelhető egészen vékony infrapanelek is elérhetők már, melyek szintén veszteségmentesen alakítják az elektromos áramot hővé. Ezenkívül infrafóliával is kialakíthatunk infrafűtést melyet a padló, de akár a falburkolat alá is tehetünk. 

Rendkívül megbízható fűtési forma, élettartamukat általában 50 év körül szavatolják és egy telepítés után nem igényelnek utólagos karbantartást.

Fűtés karbantartás nélkül?

Ezt azért is fontos kiemelni, mert szinte minden fűtési módszer időnként karbantartásra szorul. Egy gázkazánnál, de még egy klímával való fűtésnél is kötelező karbantartásnak kell alávetni a rendszert, minden egyes évben. Az infrafűtésre azonban ez nem igaz, egyszer kell megvenni és beüzemelni, onnantól kezdve nem igényel semmiféle karbantartást.

Padlófűtés infrával

Az infrával való padlófűtés azért egy remek fűtési típus, mert szinte bármilyen padlóburkolat alá be helyezhetők az infra fóliák. Nagyon könnyű letenni, gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető, nem drága a telepítése. Infra fóliából kialakított padlófűtés telepítésének a költsége eltörpül a többi fűtési rendszer kiépítése mellett. Beépíthetők laminált padló, parketta, PVC, járólap, de akár szőnyegpadló alá is, azonban minden esetben érdemes utánajárni az általunk választott padlóburkolat hőállóságának. Ez a körültekintés fontos, nehogy később sérüljön a burkolat. 

Meg kell vizsgálni, hogy a kiválasztott burkolatnak mekkora a hő-ellenállási tartománya, mind az alulról és a felülről érkező hő szempontjából egyaránt, de általában a gyártók fel szokták tüntetni, hogy javasolják-e az adott burkolatot elektromos fűtéshez.

Padlófűtés infrával
Infrafűtés

Megéri az infrafűtés?

Az infrafűtés nem tartozik a legolcsóbb fűtési típusok közé, ez igaz. Azonban a legkellemesebb hőérzetet és komfortot kínálja és hogyha napelemmel biztosítjuk az energia szükségletét, akkor befektetésünk rövidesen megtérülhet. Ezáltal rendkívül megéri infrafűtésben gondolkozni. Az infrafűtés telepítése nem jár nagy költséggel, hogyha teljes fűtési rendszert szeretnénk kiépíteni, akkor a legolcsóbb megoldások közé soroljuk. A napelemmel üzemeltetett infrafűtés ugyan komolyabb befektetést igényel, viszont hamar megtérül az ára, ennek azonban szakember segítségével érdemes utánajárni.

A napelemmel üzemeltetett infrafűtés ugyan komolyabb befektetést igényel, viszont hamar megtérül az ára, ennek azonban szakember segítségével érdemes utánajárni.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.