Infra fűtőpanel

Az infrafűtés rendkívül népszerű napjainkban. Ez annak köszönhető, hogy kifejezetten diszkrét megjelenésű, kis helyet foglal, gazdaságosan, sőt, akár ingyenesen is üzemeltethető. Igyekszünk összefoglalni, mit érdemes ezeken felül tudni róla.

Napjainkban, mikor a fűtéskorszerűsítés szóba kerül, egyre többen választják az elektromos fűtést. Azon belül is az egyik legnépszerűbb módszer az infrapanelekkel való fűtés. Ez érthető is, mivel rendkívül gazdaságos fűtést alakíthatunk ki vele.

Az infrapanelek nem ok nélkül népszerűek, azonban érdemes megfizetni a minőséget.

A régebbi típusú infrapanelek is hatékonyak voltak, hisz a népszerűségük is onnan ered, azonban a gyártási technológia lehetővé tette, hogy a hőleadó felületet ma már sokkal korszerűbb technológiával nyomtatják, emiatt a réteg egyenletesebb hőelosztásra képes, mely a hosszú élettartam egyik alappillére. Régen ezeket a rétegeket manuálisan vitték fel, de ma is vannak olyan gyártók, akik kevésbé ügyelnek ezekre a részletekre. 

Széleskörű alkalmazhatóság

Mivel nagyon vékony a kialakításuk, ezért akár a falra, akár a mennyezetre szereljük fel a peneleket nem lesznek útban, hisz körülbelül 20 mm vastagságuk van mindössze. Többféle dizájn közül választhatunk, otthonunk stílusához tudjuk igazítani a paneleket, melyek diszkrét eleganciájukkal egyszerre olvadnak be, vagy akár díszítik lakásunkat.

Mitől hatékonyabb, mint a többi fűtési módszer?

A legtöbb fűtési módszer elsőként a levegőt melegíti fel, majd ezt a hőmérsékletet veszik át a lakásunkban a tárgyak és a bútorok, falak. Mivel zárt térben folyamatos hőkiegyenlítés zajlik, így a hőmérséklet állandóan változik. Az infrafűtés először a tárgyakra, bútorokra hat, sugárzó hő formájában, majd ezek segítségével együtt gyakorolnak befolyást a levegő hőmérsékletére. Az infrafűtés szempontjából testünk is egy melegíthető tárgynak minősül, ezért mi is hamarabb érezzük jótékony melegét, minthogy a lakás levegője elérné a kívánt hőmérsékletet. Mivel a bútorok és a falak is átveszik ezt a hőt, a lakás is lassabban hűl ki, valamint tulajdonságainak köszönhetően alacsonyabb hőmérséklet mellett biztosít olyan komfortot és hőérzetet, mint egy másik fűtési típus magasabb tartományban.

Infra fűtőpanel
Infra fűtőpanel

Az infra élettani hatásai

Sok legenda kering az infrafűtés jó hatásairól, mi inkább tényekre alapoznánk. A legkellemesebb hő-, és komfortérzetet képes kialakítani az elektromos fűtések között. Mivel testünk is elsők között reagál erre sugárzó hőre, így akár 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet mellett tapasztalunk hasonló hőérzetet, mint például egy gázfűtés esetében. 

Élhetőbb környezet

Allergiások és asztmások számára kifejezetten ajánlott, mivel egyáltalán nem keringeti a lakásban a levegőt, így egy lényegesen élhetőbb, tiszta légkört teremt otthonunkban. Működése kizárólag a fizika törvényeire alapszik, miszerint a meleg levegő felfelé száll és annak helyére érkezik a hűvösebb. Azonban sugárzó hőforrásként ez a levegő keveredése nélkül történik meg.

Gazdaságos fűtés, de mennyire?

Hogy az infrapeneles fűtés mennyit fog fogyasztani, az sok mindentől függ, elsősorban attól, hogy kiegészítésként, vagy önálló fűtésrendszerként kívánjuk alkalmazni. Nagyban befolyásolja a leendő fogyasztást e készülékek teljesítményének helyes kiválasztása és azon megfelelő elhelyezése. Összességében egy rendkívül gazdaságos fűtési lehetőséget kínál, ha ezek a feltételek teljesülnek. Ha bizonytalan abban, hogy az Ön otthonába hány darab és milyen teljesítményű panel volna szükséges, keressen fel minket, mert sok tényezőt érdemes vizsgálni választás előtt.

Azonban még a gazdaságosnál is lehet olcsóbban üzemeltetni, mégpedig napelem segítségével, mi ebben is a segítségére leszünk.

Napelemes korszerűsítés
Napelemes korszerűsítés

Napelemes korszerűsítés

A Nap egy állandó dolog életünkben, valószínűleg belátható időn belül nem kell számolni azzal a veszéllyel, hogy kialszik a fénye. Egy kimeríthetetlen energiaforrás, mely akkor is ontja magából az energiát, ha nem kezdünk vele semmit és ha hasznosítunk belőle, akkor senki sem szenved el kárt, mert neki kevesebb marad. A Nap egy ingyenes energiaforrás. Ahhoz, hogy mi is ingyenesen tudjuk használni ezt a forrást, egy egyszeri beruházásra van szükségünk, mely elsőre soknak tűnhet, azonban gyors fejszámolással, különleges képességek nélkül is beláthatjuk, hogy befektetésünk rövid időn belül megtérül, mely időszak után tényleg ingyenesen használhatjuk mi is a napenergiát fűtésre, de akár bármi másra.

Cégünk erre a területre van specializálódva. Amennyiben napelemes korszerűsítést tervez, úgy keressen fel minket bizalommal! Személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek is!

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.