Hogyan működik a padlófűtés?

Miben különbözik az elektromos padlófűtés a hagyományos rendszerűtől? Nos, a kérdés inkább az, hogy miben nem? Erre könnyebb válaszolni, hiszen a hagyományos padlófűtés jó tulajdonsága szinte csak annyi, hogy az egyenletes meleg lentről jön.

A padlófűtés egyik legjobb tulajdonsága az, hogy a lentről érkező meleg mindenhova eljut. Mivel ezt ráadásul infrasugarakkal teszi, a tárgyakra előbb hat a meleg, mint a levegőre. Miért jó ez? Mert az infravörös sugarak szempontjából mi is csak egy tárgy vagyunk. Emellett számos előnye van.

Az elektromos padlófűtés nem keveri a port, az egyik legegészségesebb fűtésforma, ami ma elérhető.

Mivel csak a fizika törvényein alapszik a fűtés mechanizmusa, így sem hőközvetítő anyagokra, sem levegőt keringető rendszerekre nincs szükség a működéséhez. Az alulról érkező hő mindenhova eljut, nem marad egy hideg fal, vagy sarok sem a lakásban. ahol később például a penész meg tudna telepedni. Miért más mégis, mint a hagyományos padlófűtés?

A Nap melege

A Nap is infravörös sugarakkal melegíti fel a tárgyakat. Bizonyára Ön is tapasztalta már, hogy bizonyos tárgyak előbb reagálnak a Nap sugaraira, mint az őket körülvevő levegő. Az Ön teste is ilyen. Ezért fázunk a hidegben kevésbé, ha a napon állunk, mert az infravörös sugaraknak köszönhetően nem a levegő hőmérséklete gyakorol ránk nagyobb hatást.

A mesterséges infra előnyei

Ugyanez történik a lakásunkban is, mivel a mesterséges infra éppilyen tulajdonságokkal rendelkezik. Működése során rendkívül gyorsan hatni kezd a környezetben található tárgyakra és testekre, ezért ha a lakásban nincs még elég meleg, mi már akkor se fogunk fázni. Mindemellett az elektromos padlófűtés a működése során nagy töltésű ionokat állít elő, amelyek amellett, hogy csökkentik a kellemetlen szagokat, erősen antibakteriális hatásúak is. 

Napelemes padlófűtés
Napelemes padlófűtés

Fűtéskorszerűsítés egy életre

Ha elektromos padlófűtést telepítünk, akkor sok évig nem lesz gondunk a fűtéssel. Ezek a rendszerek ugyanis a gyártók szerint akár 60 évig is üzembiztosak maradnak. Karbantartást nem igényelnek, emiatt megéri elgondolkozni, mikor fűtésünket szeretnénk korszerűsíteni. Napelemmel pár éven belül megtérül a befektetés, így nagyon sok évig tudunk majd ingyen fűteni.

Padlófűtés, akár utólag is

Másik nagy előnye, hogy könnyedén beszerelhető a ma kapható padlóburkolatok többsége alá, különösebb bontási munkálatok nélkül. Bármilyen hőálló padlóburkolat alá lehelyezhető, legyen szó laminált padlóról, vagy parkettáról, de hőálló PVC alá is telepíthető.

Elektroszmog tévhitek

Valószínűleg az otthonában található wifi károsabb az egészségre, mint az infrafűtés, pedig azt milliónyi ember használja probléma nélkül. Elektroszmog mindig volt és lesz is, amíg az emberiség elektromos áramot használ, de nyilván nem mindegy, mekkora mértékben éri szervezetünket.

Sok tévhit kering az infrafűtéssel kapcsolatban, az egyik ebből az, hogy rákkeltő, mivel elektromágneses hullámokat bocsájt ki. Ez nem igaz, illetve csak részben. Valóban elektromágnesen hullámok segítségével állítja elő az infravörös sugarakat, azonban dupla és rendkívül biztonságos kialakításának köszönhetően egyik infrával fűtő eszköz sem jelent veszélyt az egészségünkre. A dupla burkolat szinte teljesen elnyeli a károsabb hullámokat, így a légtérbe csupán az infravörös sugarak jutnak ki.

Napelemes padlófűtés
Napelemes padlófűtés

Napelemes padlófűtés

Ha bármilyen formában lehetőségünk nyílik napelem rendszert kiépíteni, akár pályázati úton, akár zsebből finanszírozva, mindenképpen csak jól járhatunk. Egy elektromos padlófűtés, mely infravörös sugarak segítségével varázsolja otthonunkba a meleget biztonságosan üzemeltethető napenergiával.

Ebben az esetben egy egyszeri befektetéssel évtizedekre gondoskodhatunk a fűtésről, mivel a komplett rendszer telepítésével már megszabadulunk a számláktól, onnantól kezdve pedig havonta minimum a korábban fűtésre szánt összeggel több marad a családi kasszában és pár év alatt emiatt teljesen megtérül a befektetés. Ha Ön is elgondolkozott már napelemes fűtés kiépítésén, fontos, hogy megbízható céget találjon. Sok éves tapasztalatunkkal és magas színvonalú referenciáinkkal várjuk az Ön jelentkezését is, hogy személyre szabott ajánlatot készítsünk Önnek is.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.