Fűtőfólia

A fűtőfilm egy egészen egyszerű és biztonságos technológia, mely eredményesen alkalmazható elektromos padlófűtés akár utólagos beszerelésére is. Infrafűtésünk egyszerűen és olcsón kiépíthető vele, napelemmel kombinálva pedig ingyen fűthetünk vele.

A padlóburkolat alá lefektethető fűtőfóliát régebben sok negatív kritika érte, nem jogtalanul. Egyenletes hőelosztása ugyanis olyan pontokon is melegítette a burkolatot, ahol felülről nagy súly nehezedett a padlóra. Emiatt vagy előre kellett berendezni a házat és azon később nem lehetett módosítani, vagy kockáztattuk a túlmelegedést. Szerencsére az új generációs fűtőfóliáknál ezt a hibát már kiküszöbölték.  

Ettől függetlenül a fűtőfóliát nem csak padló alá tehetjük, hisz a falra, de akár a mennyezetre is helyezhetők.

Bár tetszés szerint fal, vagy mennyezeti burkolat alá is tehetők, a legtöbben azonban padlófűtés kiépítésére alkalmazzák szívesen, mert ez a fűtésforma adja a legmagasabb komfortérzetet. Nem kell betont vésni telepítéséhez, szinte bármilyen típusú burkolat alá helyezhető. Amennyiben ezen a fűtési formán törjük a fejünket, érdemes előre informálódni, hogy az általunk kiszemelt burkolóanyag milyen mértékben hőálló és javasolják-e elektromos padlófűtéssel való alkalmazását.

Elektromos padlófűtés

AZ elektromos padlófűtés az intelligens fűtőfóliáknak köszönhetően az egyik legbiztonságosabb és legkiszámíthatóbb fűtési forma. Rendkívül hosszú távra, akár 60 évre is tervezhetünk vele, ami valljuk be, más fűtésre alkalmas eszközöknél csak az álom kategóriát súrolná. Mindemellett rendkívül kedvező áron telepíthető, mivel egészen egyszerű technikán alapszik a működése, emiatt nincs szükség keringető rendszerekre, kazánra, radiátor-, és csőrendszerekre.

Utólag is beépíthető

Az eddigiek mellett azonban nem elhanyagolható tény, hogy komolyabb bontás nélkül, akár utólag is beépíthető egy kisebb felújítás alkalmával. Helyezhetjük szőnyegpadló, laminált padló, vagy parketta alá is, de egyes hőálló tulajdonságú PVC alá éppúgy telepíthető. 

Fűtőfólia
Fűtőfólia

Veszteségmentes fűtés

A veszteségmentes fűtés azt jelenti, hogy mivel nincs olyan közvetítő anyag, vagy égés termék, mely hőveszteséget generálhatna. Keringetős rendszerek esetében például a vizet is fel kell melegítse a kazán, ami egy adott veszteséget jelent, ráadásul a füst, vagy egyéb keletkező égés termék szintén sok energiát pazarol. Az árammal való fűtés esetén ez szóba se jöhet, mivel a felvett energia szinte teljes egészében, de minimum 95%-ban fűtési energiaként hasznosul.

Nincs többé karbantartás

Pont a kopó alkatrészek hiánya miatt kap létjogosultságot az az állítás, hogy a rendszer nem igényel karbantartást. Nincs olyan alkatrésze ami meghibásodhatna, ha mégis, a gyártók kivételesen hosszú garanciaidőt biztosítanak nekünk. Valószínűsíthetően azért, mert tudják, hogy a megbízható kialakítás miatt nem lesz szükség garanciát érvényesíteni. 

Napelemes fűtés

Egyre több reklámban és kampányfilmben jön velünk szembe a felhívás, fűtsünk napenergiával, mert az nekünk jó lesz. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Nem csak nekünk jó ugyanis, hanem rengeteget tehetünk vele gyermekeinkért és a felnövő generációért, ugyanis a légkör szennyezettsége már olyan kritikus értékeket mutat, hogy ha ezen nem változtatunk ( igen, MI, hiszen a mi generációnk képes erre a leginkább), akkor a globális felmelegedés növekedése által egyre élhetetlenebb körülményeket teremtünk.

Azonban emellett nem csak ezért okos döntés. A napelem beruházás, bár nem olcsó, de pár éven belül olyannyira megtérülő befektetés, mellyel belátható időn belül tényleg ingyen fűthetünk, számlák nélkül.

Fűtőfólia
Fűtőfólia

Az infrafűtés előnyei

Sokan attól tartanak az infrafűtéssel kapcsolatban, hogy a keletkező elektromágneses sugárzás a szervezetre káros lehet. Szerencsére nyugodt lelkiismerettel oszlatjuk el ezt a tévhitet, hiszen az infrával fűtő berendezések olyan kialakítással bírnak, melyek ezeket a hullámokat szinte teljesen képesek elnyelni. Valószínűleg a sok G-s wifi berendezéseink sokkal károsabbak, mint egy infrafűtés. 

Az infrának a szervezetre gyakorolt hatása éppen hogy kifejezetten jótékony, mivel előbb gyakorol hatást a tárgyakra és testekre, mint a levegőre, ráadásul antibakteriális és szagsemlegesítő hatásai is vannak. Kifejezetten kellemes komfortot teremt és az infravörös sugarak miatt jobb hőérzetet alakít ki, valamint a levegőt sem szárítja. Egy infrával fűtött 20 fokos lakásban jobb a hőérzetünk, mint egy gázfűtéses 22 fokos környezetben.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.