Fűtéskorszerűsítés napelemmel

Ha elavult fűtési rendszerünk, ráadásul a számlák is magasak, úgy mindenképpen megfontolandó, hogy korszerűsítésre adjuk a fejünket. Napelem rendszerrel a komplett fűtést kiválthatjuk, sőt, az áramszámlának is búcsút inthetünk.

A fűtéskorszerűsítés mindig egy okos ötlet, hiszen rengeteg fejfájástól és magas számláktól szabadulhatunk meg egy okosan tervezett korszerű fűtési technológiával. Természetesen korszerűsíteni lehet gázzal üzemelő rendszerrel is, azonban ehhez kéményt kell építeni, csőrendszert telepíteni és gáztervet készíttetni.

Az elektromos fűtéskorszerűsítés nem igényel kéményt, nagy bontással járó munkálatokat és gáztervet, ráadásul a környezetet sem szennyezi.

Ha ráadásul magunknak termeljük az energiát, ami ellátja a fűtésrendszert is, úgy amellett, hogy a számláktól megszabadulunk, biztosan megtérül a befektetésünk. Többféle fűtési típus közül válogathatunk, ha elektromos fűtést említünk és ezek java napelemmel is üzemeltethető. Ahhoz, hogy mielőbb megtérüljön a befektetésünk alapos tervezésre van szükség és egy olyan felkészültségű szakemberekből álló csapatra, akik az engedélyeztetéstől kezdve a kivitelezésig végig asszisztálják a folyamatot. 

Elektromos fűtés

Az elektromos fűtés a legtisztább fűtési mód. Nem kell kéményt építtetni, falakat bontani, csőrendszert telepíteni és gázterveket készíttetni, nem áll fenn a veszélye szénmonoxid mérgezésnek és a korszerű energiatakarékos technológiáknak köszönhetően rendkívül gazdaságosan üzemeltethető.

Megéri az elektromos fűtés?

Természetesen, mivel többféle mód közül választhatunk, érdemes az ingatlan típusához és a saját igényeinkhez igazítva választani a lehetőségek közül. Energetikus szakember szakszerű tanácsot tud adni, hogy mely fűtési típus felelne meg ingatlanunkba a legjobban és melyik üzemeltethető a leggazdaságosabban. Egy jól megválasztott energiatakarékos rendszer még hálózatról üzemeltetve is okos választás lehet, ha azonban a napelem segítségével van működtetve, pár éven belül megtérül a befektetésünk és végérvényesen búcsút inthetünk a számláknak. 

Fűtéskorszerűsítés napelemmel

Elektromos fűtés napelemes vezérléssel

A legtöbb elektromos fűtés üzemeltethető már napelemmel. Hogy otthonunkba melyik a legmegfelelőbb típus, azt szakember segítségével érdemes eldönteni. Az elektromos fűtés régen drága volt, már nem az. Míg a gáz ára kiszámíthatatlanul változhat, használata kockázatokat rejthet magában, addig az áram költsége nem fog drasztikusan emelkedni. Ha ráadásul a házi kis-erőművel magunk termeljük meg a hozzá való energiát, úgy rövid időn belül ingyen élvezhetjük a kellemes, tiszta és megbízható fűtésünket. 

Az elektromos fűtő berendezések nem igényelnek komolyabb anyagi ráfordítást később, természetesen karbantartani minden rendszert szükséges, azonban nem mindegy az, hogy egy évben utólag mennyit kell rá költenünk. 

Tiszta fűtés ingyen?

Igen! Ha jól van megválasztva az elektromos fűtés típusa, mely napelemmel tud üzemelni, úgy pár éven belül a ráfordított költség megtérül, ezután pedig ingyen használhatjuk a rendszert. Természetesen ehhez több tényezőt érdemes vizsgálni, amik alapján a legjobb döntést hozhatjuk meg.

Hőszivattyús fűtés napelemmel

A hőszivattyús fűtés Magyarországon kevésbé elterjedt egyelőre, azonban biztosak vagyunk benne, hogy ez rövid időn belül változni fog. A hőszivattyú lényege az, hogy a környezetéből vonja el a hőt és azt a lakásban adja le, valamit a maga által termelt hőt is saját energiaforrásként használja fel, így tud rendkívül energiatakarékosan üzemelni. Ez az egyik legfejlettebb technológia, mely rendkívül környezetbarát és energiatakarékos működésének köszönhetően napelemmel is biztonságosan üzemeltethető.

A hőszivattyú képes a talajvízből, a földből, vagy a levegőből nyert hőből olyan hőmérsékletet generálni, amely elegendő egy egész ház fűtésére, valamint erre fordítva is képes, vagyis az otthon melegét is ki tudja vonni és a szabadba elvezetni, ezáltal hűtésre is alkalmas. 

Fűtéskorszerűsítés napelemmel
Fűtéskorszerűsítés napelemmel

Milyen napelemes fűtési típusok vannak még?

Számtalan fűtési típus áll a rendelkezésünkre, ha elektromos fűtésről beszélünk, de semmiképp nem említenénk egy lapon ezekkel a hagyományos, régi típusú elektromos fűtő berendezéseket, melyek rengeteg áramot fogyasztottak. Mindig az ingatlanunk típusa és az igényeink szabják meg, hogy melyiket választjuk. Vannak már inverteres hűtő-fűtő klímák, elektromos kazán, infrapanelek, melyeknek szintén széles választéka elérhető. Padlófűtés rendszert is üzemeltethetünk vele, de infrafűtés is telepíthető padlófűtésként. A felhasznált energiát a legjobban hasznosító fűtési típus, mely energiaveszteség nélkül üzemeltethető.

Ezen rendszerek bármelyike üzemeltethető napenergiával, karbantartást nem különösebben igényelnek és az  eredmény egy tiszta, kellemes hőérzetet otthonunkban, melynek a levegője a helytelenül választott fűtés miatt nem szárad ki.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.