Fűtés klímával és napelemmel

Egyre többeket foglalkoztat az elektromos árammal való fűtés. Többféle technika áll a rendelkezésünkre árammal való fűtés esetében, azonban nem véletlen, hogy ez az egyik legnépszerűbb megoldás, hiszen napelemmel csatlakoztatva ingyen fűthetünk.

Magyarországon rengeteg háztartásban található a mai napig elavult fűtésrendszer. Ez sok fejfájást okozhat, emellett aránytalanul magas számlákat generál minden olyan hónapban, amikor szükségünk van fűtés alkalmazására.

Magyarország éghajlata egyre melegebb, emiatt szinte minden otthonba klímákat telepítenek. Ma már energiatakarékosan fűtő modellek is elérhetők, érdemes ilyen készüléket választanunk.

Régebben is voltak kísérletek a klímagyártók részéről fűtésre alkalmas kílmák gyártására, azonban ezek még inkább csak fűtés kiegészítésre lehettek segítségünkre. Az igazi technikai áttörés akkor következett be, amikor kifejlesztették az inverteres klímákat, melyek rendkívül energiatakarékosan képesek minőségi fűtést ellátni, ezáltal alkalmassá váltak arra, hogy akár komplett fűtésrendszert váltsanak ki általuk. 

Fűtéskorszerűsítés napelemmel

A napelemrendszer kiépítése ingyenes fűtés lehetőségét kínálja fel. Egy napelemes befektetés nagyjából 8-10 év alatt megtérülhet, ha minőségi beruházót választunk, aki színvonalas munkát végez. 

Egyszeri beruházással akár ingyenes fűtés

Tény és való, hogy egy napelem rendszerre való beruházás nem olcsó. Azonban más fűtéskorszerűsítési eljárás sem az. Egy elavult gázfűtés komplett korszerűsítésének az ára szinte vetekszik egy napelemes fűtés kiépítésének összegével, azonban a gázos korszerűsítés után ugyanúgy nem kímélnek minket a gázszámlák, maximum kissé mérsékeltebb lesz az összegük. Viszont ha ezt az összeget napelemre költjük, úgy pár év elteltével a befektetésünk megtérül, melynek következtében ingyenesen tudunk fűteni. Azt se felejtsük el, hogy a napelem nem csak fűtés esetén látja majd el a klíma energiaigényét, hanem egész évben, így a nyári melegben is ingyen lesz lehetőség a használatára, így a befektetés még gyorsabban térülhet meg.

Fűtés klímával és napelemmel
Fűtés klímával és napelemmel

Klímával fűteni?

A klímával való fűtés az egyik legnépszerűbb elektromos árammal való fűtési forma, nem véletlenül. Klíma mindenhol kell, hiszen a nyarak annyira forrók már hazánkban, hogy lehetetlen a nyári forróságot átvészelni nélkülük. Nem kell sokkal többet költeni egy olyan készülékre, mely fűtésre is alkalmas.

Energiatakarékos fűtés

A korszerű technológiáknak köszönhetően ma már rendkívül energiatakarékos lehetőségünk nyílik klímával való fűtésre. Ezek a készülékek már alkalmasak önállóan gondoskodni otthonunk fűtéséről, nem kell mellette kiegészítő lehetőségeken gondolkoznunk. Az inverteres klíma alacsony energiaszinten működik, mely soha nem használja ki a hálózat adta lehetőségeket. Beépített érzékelőiknek hála még azelőtt mérséklik a működést, mielőtt teljesen elérnék a kívánt hőmérsékletet, melyet ennek a fejlesztésnek köszönhetően rendkívül takarékosan meg is képesek tartani.

Inverteres klíma 

Az inverteres klímák egyik fő jellemzője, hogy a hagyományos klímákkal ellentétben nem durr-bele eljárással, gőzerőn való üzemeléssel érik el a kívánt hőmérsékletet. Ez igaz mind a hűtő és a fűtő funkciók esetében is. Soha nem üzemelnek 100%-on, helyette egy sokkal kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb elvet követnek. Rendkívül alacsony energiafelhasználással érik el a kívánt hőmérsékletet, ezáltal kimagasló az energiatakarékossági mutatójuk.

Ez természetesen a fűtő inverteres klímákra is igaz. Ráadásul hatékony szűrő rendszereiknek köszönhetően otthonunk levegőjét is nagymértékben tisztítják és rendkívül halk üzemelésűek, elődeikkel ellentétben.

Fűtés klímával és napelemmel
Fűtés klímával és napelemmel

Mekkora lakásban érdemes klímával fűteni?

Tulajdonképpen bármekkorában, azonban nyilván nem ezt a választ várják el tőlünk. Amennyiben a lakás, vagy ház maximum 80-100 négyzetméter, úgy a legideálisabb fűtési típusok egyike. Azonban ha ettől nagyobb az alapterülete, abban az esetben több készülék felszerelésére is szükség lehet, ami így viszont már nem mindenkinek éri meg. 

Ha szeretne utánajárni annak, hogy az Ön otthona mennyire alkalmas napelemes klímával való fűtésre, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot, mert egy helyszíni felmérés során figyelembe tudjuk venni az összes olyan tényezőt, ami esetleg az Önök figyelmét elkerülné. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.