Fűtés infrapanellel

Az infrapanellel való fűtés új dimenziót nyit a komfort világába. Képzelje el, hogy soha többé nincs gondja sem a fűtésszámlára, sem pedig a fűtésrendszer karbantartására, ráadásul otthona minden szeglete kellemes meleget áraszt.

Egyre több otthonban látják be, hogy az elavult fűtési rendszereket ideje korszerűsíteni. Ezzel párhuzamosan egyre több családnál merül fel az elektromos árammal való fűtés lehetősége is, melynek egy rendkívül népszerű formája az infrapanellel történő gondoskodás otthonunk melegéről. 

A modern infrapanelek rendkívül gazdaságos fűtés lehetőségét kínálják fel számunkra.

Az infrafűtés az infravörös sugárzás távoli tartományában leadott sugárzó hő, mely látható fénnyel nem jár együtt. Hasonló módon viselkedik, mint a Nap sugarai, melyről mindannyiunknak vannak tapasztalatai. Éppúgy, mint az égitest fénye elsősorban a tárgyakra és a testekre hat, így közvetve melegíti fel a levegőt, melynek eredményeképp rendkívül kellemes hőérzetet generál otthonainkban és még számos más előnye is van.

Infrapanel előnyei

Az infrapanelek által sugárzott hő sokkal kellemesebb komfortérzetet ad, mint a többi típusú fűtés. Ez annak köszönhető, hogy a lakásunkban található berendezési tárgyakat és szervezeteket melegíti fel elsőként, ezáltal jóval hamarabb érzékelhetjük a hatását, minthogy a levegő hőmérséklete elérné a beállított értéket. Emellett rendkívül környezetbarát megoldás, ami a globális felmelegedés miatt nem utolsó szempont.

Tiszta, egészséges fűtés

Fontos még megemlíteni azt a tulajdonságukat, hogy mivel sugárzó hővel fűtenek, így szinte egyáltalán nem keverik a levegőt lakásunkban, ezáltal a port sem. Emiatt kifejezetten ajánlott fűtési forma allergiásoknak, vagy olyan kisgyermekes családoknak, ahol kiemelten fontos a tiszta környezet. Működés közben ráadásul olyan nagy töltésű ionokat állít elő, melyek segítenek csökkenteni a kellemetlen szagokat is. 

Fűtés infrapanellel
Infrapanelek helyes méretezése

Infrapanelek helyes méretezése

Magyarországon az átlagos háztartásokban légköbméterenként 35 W fűtési energiával kell számolni, azonban ez az adat mindössze tájékoztató jellegű. Energetikai besorolás alapján érdemes utánajárni annak, hogy saját otthonunk energiaigénye mennyi. Ezzel számolva azonban egy 16 négyzetméteres, átlagos belmagasságú helység esetén körülbelül 1400 W az igény, ha csak panellel kívánunk fűteni. Amennyiben csak fűtés kiegészítésre szeretnénk alkalmazni, úgy elég ennek az értéknek a felével számolnunk. 

Karbantartási költségek nélkül fűteni?

Az infrafűtés nem igényel semmilyen utólagos karbantartási munkálatot sem most, sem a jövőben. Ez annak köszönhető, hogy semmilyen rendszer nem csatlakozik hozzá, amely meghibásodási lehetőséget rejtene magában. Nem tartalmaz semmi olyan alkatrészt, amely működés következtében kopna, vagy elhasználódna. 

Kinek nem ajánljuk?

Ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy nem ajánljuk mindenkinek. Nagy belmagasságú ingatlanokban nem érné el a hatékonysága a tőle elvártat, mivel sokkal nagyobb a légtér, melynek fűtéséhez több energia szükséges. Valószínűleg ugyanúgy befűtené a helységet, azonban lényegesen nagyobb fogyasztással érné ezt el, mint amit egy átlagos lakásban. Ha nagy belmagasságú házban él, de mégis ez a fűtési típus a szimpatikus, akkor gipszkarton álmennyezet felhelyezésével lehet valamennyit spórolni.

A másik eset, amikor más típusú fűtést szoktunk javasolni, ha a lakás elrendezése nem teszi lehetővé a mennyezeten, vagy a falon elég magasan való elhelyezést. Az infrapanelek üzemi hőmérséklete elég magas, ezért működés közben megégethetik gyermekek kezét, vagy háziállatainkra is veszélyesek lehetnek. Természetesen azonban, ha van lehetőség elég magasra tenni, vagy a mennyezeten elhelyezni, akkor ennek nem állhat fent a veszélye.

Napelemes fűtés infrapanellel
Napelemes fűtés infrapanellel

Napelemes fűtés infrapanellel

Mint minden elektromos fűtésrendszert, az infrapanellel kialakított fűtést is üzemeltethetjük napenergiával. Ebben az esetben ugyan egyszeri, akár jelentősebb befektetést igényel a rendszer kiépítése, azonban a napelemmel működő fűtés teljesen díjmentes, így pár év alatt megtérül a beruházásunk. 

Amennyiben napelemes fűtést szeretne, úgy a legjobb helyen jár, hisz cégünk szakértő ezen a területen. Komoly referenciákkal rendelkező, szakmailag felkészült csapat vagyunk. Személyre szabott ajánlatunkért vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.