Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés az egyik legegészségesebb és legkomfortosabb fűtési típus, melyet otthonunkba telepíthetünk, ráadásul rendkívül olcsó megoldást kínál és ezzel szemben akár 50 évig számíthatunk zavartalan működésére, karbantartás nélkül.

Az elektromos padlófűtés  egyszerre ötvözi a hagyományos padlófűtés és ez infrával való fűtés előnyeit. Rendkívül egyszerűen és gyorsan telepíthető, ráadásul meglepően olcsó. Előfordul, hogy az olcsó szó hallatán azt gondoljuk, nem biztos, hogy érdemes ezt a megoldást választanunk, hiszen csak ennyibe kerül, mi van ha nem elég jó? Nos, ebben az esetben bátran kijelenthetjük hogy ez nem így van. 

A padlóburkolat alá telepített elektromos fűtés ugyanis az egyik leghatékonyabb és legideálisabb fűtés az elektromos lehetőségeink közül.

Miért érdemes elektromos padlófűtést telepíteni? Az elektromos padlófűtésnek számos előnye van. Bármilyen minimális hőálló tulajdonsággal rendelkező padlóburkolat alá telepíthető rendkívül egyszerűen. Laminált padló, parketta, járólap, szőnyegpadló, de még akár különböző típusú PVC alá is lehelyezhető. A padlóburkolatok csomagolásán fel szokták tüntetni általában, hogy ajánlják-e elektromos fűtéshez. Természetesen ezt érdemes ellenőrizni, mielőtt megvásároljuk a burkoló anyagot.

Napsugarak a lakásban

Az elektromos padlófűtés infra segítségével fűti a környezetet, éppen úgy, mint a Nap által kibocsátott infravörös sugarak. Hamarabb képes felmelegíteni bizonyos tárgyakat és testeket, minthogy magát a levegőt felmelegítené, ezért az egyik leghatékonyabb fűtési típus, mivel szervezetünkben hamarabb érezzük az általa kibocsátott hőt, mint a lakás levegőjében. Rendkívül gyorsan reagál a beállításokra, biztonságos, egyszerű és takarékos fűtési módszer, melyet egy gyermek is biztonsággal képes kezelni. Rendkívül hatékony a fűtési képessége és nagyon hosszú életű. A gyártók többsége legalább 50 évre kalibrálja az élettartamát.

Nincs szükség bontásra

Beépítése esetén nem szükséges a padlóburkolatot feltörni, betont bontani. Működéséhez nincs szükség radiátorokra, csőrendszerekre, amelyek a falon útban lennének. Az üzemelése nem igényel kazánt, ezáltal kéményre sincs szükségünk. A meglévő elektromos hálózathoz egyszerűen csatlakoztatható és egy termosztáttal kényelmesen szabályozhatjuk a jövőben.

Elektromos padlófűtés

Ha a lábunk fázik, mindenünk fázik

Azt se felejtsük el, hogy még ha jó idő is van a lakásban, de ha a padló hideg, a lentről sugárzó hűvös miatt kevésbé lesz jó a hőérzetünk. Elektromos padlófűtés esetében ez nem fordulhat elő, hiszen a kellemesen meleg padló annyira jó komfortérzetet ad nekünk, melyre más fűtési típusok nem lennének képesek. Mindezek mellett érdemes megemlíteni, hogy egyáltalán nem keveri otthonunkban a levegőt, ezáltal kisebb lesz a por és a levegőt sem szárítja ki, amely ezáltal meg tudja tartani az optimális páratartalmat, míg más fűtési típusok esetében előfordulhat, hogy párologtatásra lenne szükség.

Gyorsan reagál

Az infravörös sugarak ráadásul jó hatást gyakorolnak a szervezetünkre, nem szükséges egész nap üzemeltetni, mert nagyon gyorsan eléri az adott hőmérsékleti beállításokat és még egy pozitív képessége, hogy működése közben magas töltésű ionokat állít elő melyek segítenek a kellemetlen szagokat csökkenteni.

Egészséges fűtés, elektroszmog nélkül?

Kiegészítő fűtést is készíthetünk vele, mert egy sima szőnyeg alá is kényelmesen behelyezhető. Alacsony hőmérsékleten üzemel, ezért soha nem lesz tűzveszélyes és rendkívül alacsony az elektroszmog kibocsátása. Ez annak köszönhető, hogy az elektromágneses sugárzás, amely az infravörös sugarakat termeli elnyelődik korszerű tervezésnek köszönhetően és a környezetbe javarészt csak az infravörös sugarak juthatnak ki ezáltal egészségünket sem kell félteni.

Elektromos padlófűtés
Elektromos padlófűtés

Napelemes fűtés, padlófűtésre is!

Az elektromos árammal való fűtés nem olcsóbb, mint a gázfűtés, ez igaz. Nagyobb házak esetében akár drágább fűtési forma is lehet, azonban mivel rendkívül energiatakarékosan üzemelő rendszerről van szó, érdemes megfontolnunk, akár utólag is napelem telepítését, hogy az elektromos padlófűtésünk energiaellátását napenergiával tudjuk biztosítani. Ebben az esetben maga a telepítés nem olcsó, azonban rengeteg korszerűsítési pályázat lehetőséget nyújt állami támogatás felvételére. Ha azonban saját zsebből készülünk finanszírozni a napelemmel működtetett elektromos padlófűtést is csak jól járhatunk vele. Egy egyszeri beruházás, mely ugyan hirtelen nem tűnik olcsó megoldásnak, azonban rövid időn belül biztosan megtérül a befektetésünk. Mivel az egyik legmegbízhatóbb legegészségesebb és leghosszabb életű fűtési forma, ezért évtizedekig számíthatunk rá. Így már érdemes megfontolni, nem?

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.