Elektromos fűtőpanel

Az infrapanelek egyik nagy előnye, hogy lakásunkban szinte bárhová helyezhetők, diszkrétek, rendkívül kis helyet foglalnak és az infravörös sugaraknak köszönhetően rendkívül kellemes hőérzetet biztosítanak. Infrával fűteni a legkomfortosabb megoldás.

Az elektromos fűtésé a jövő. Egyre nagyobb a környezetszennyezettség mértéke, melynek köszönhetően évről-évre születnek a törvényi előírások a fűtési típusokra vonatkozóan. Ha gázfűtésünket korszerűsítenénk sem választhatunk már szabadon, hiszen ott is kötve van a kezünk, ami nem baj, hisz a modern készülékek sokkal megbízhatóbbak, kevesebb balesetet ígérnek. Azonban ki garantálja nekünk egy gázos fűtés méregdrága korszerűsítése esetén, hogy a gázárak vajon nem emelkednek az egekbe? Hisz így is szinte ott vannak, innen már csak pár lépés, így nem elég, hogy nagyon sokba került a felújítás, de a jövőben is sokat fogunk havonta fizetni a fűtésért. Ezeket a problémákat tudjuk sikeresen áthidalni elektromos fűtéssel, hiszen megújuló energiával akár ingyen is fűthetünk, erre pedig remek megoldásokat kínálnak az infrapanelek. 

Az elektromos fűtőpanelek többsége infrával melegít, mely rendkívül kellemes hőérzetet biztosít. 

Vizsgáljuk meg, hogy mit érdemes ezekről tudni. Az elektromos árammal való fűtésről elsősorban azt érdemes tudni, hogy már nem luxus többé. Régen magas fogyasztású eszközök szolgáltak kiegészítés gyanánt, ma azonban már olyan mértékben energiatakarékos készülékeket gyártanak, hogy nem drágább árammal fűteni, mint bármi mással. Nem drágább? Ha nem is olcsóbb, akkor miért ajánljuk mégis ezt?

Az infrafűtés előnyei

Az infrafűtés kellemes tulajdonságai közül elsősorban talán a kivételesen kellemes komfortérzetet emelnénk ki, hiszen az infravörös sugarak előbb képesek a tárgyakat és a hőre érzékeny testeket felmelegíteni, mint a levegőt. Ezáltal hamarabb gyakorol ránk hatást, mint ahogy a fűteni kívánt helység elérné a kívánt hőmérsékletet.

Az infra a legtermészetesebb hőforrás

Miért gyakorol ránk ennyire jó hatást? Ezt egészen egyszerűen meg lehet indokolni, hiszen a válasz a génjeinkbe van kódolva ősidőktől fogva. Ugyanis a Nap is éppolyan infravörös sugarakkal melegít, mint az infrapanelek, ezért reagál szervezetünk olyan gyorsan erre a hőforrásra.

Infrapanel napelemmel
Infrapanel napelemmel

Infrapanelek

Az infrapanelek másik nagy előnye, hogy diszkrét kialakításuknak köszönhetően rendkívül kis helyet foglalnak, bárhová felszerelhetők, de ha ott mégse tetszik, egész könnyedén át is tudjuk tenni máshova, költözés esetén is egyszerűen magunkkal vihetjük.

Karbantartás nélküli fűtés?

 Nem igényelnek semmilyen utólagos karbantartást sem, mivel nem tartalmaznak semmilyen kopó, vagy forgó alkatrészt, így azok nem tudnak meghibásodni. Nem áramoltatják a levegőt, így nincs szűrő, melyet rendszeresen takarítani kellene és nem termelnek semmilyen égésterméket sem. Hosszú évekre tervezhetünk velük és csak egyszer kell megvenni. Bárhogyan is újítjuk fel a lakásunkat, nem lesznek útban, nem kell csőrendszert átszabni, a munka végeztével egyszerűen csak vissza kell szerelni.

Infrapanel napelemmel

Bármilyen elektromos áramot használó készüléket, így a fűtésrendszereket, vagy egységeket is üzemeltethetjük már megújuló energiaforrásokkal. A legcélszerűbb módja ennek a napenergia, mely örökös forrásként állandóan rendelkezésünkre áll. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy mi lesz télen, mikor kevesebbet süt a Nap, hisz pont akkor van a legnagyobb szükségünk a fűtésre. Emiatt nem kell fájjon a fejünk, hiszen ezek a rendszerek úgy vannak megalkotva, hogy még a szűrt fényt is jól hasznosítják és el is tudnak tárolni belőle valamennyit.

Ugyan egy egyszeri komolyabb befektetést igényel kiépítése, ám korábban megvásárolt és előzőleg elektromos hálózatról üzemeltetett rendszerek, vagy panelek esetén is könnyedén köthető a rendszer.

Infrapanel napelemmel
Zöld energia

Fűtéskorszerűsítés zöld energiával

Az állandó klímaváltozás, üvegházhatás, környezetvédelmi rendeletek százai tesznek arról, hogy az emberiség végre komolyan vegye: vigyázni kell Földünkre, mert csak egy van belőle és jó lenne, ha gyermekeinknek is maradna belőle még egy élhető környezet. Ennek a legjobb módja, ha egyre több megújuló zöld energiát hasznosítunk, mellyel nem csak a Földért és környezetünkért teszünk nagyon sokat, de magunknak is rengeteget spórolhatunk, mivel egy ilyen komoly korszerűsítő beruházás is megtérül pár éven belül, így duplán jól járunk amellett, hogy gyermekeink előtt is jó példával járhatunk el.

Napelemes korszerűsítési terveivel, vagy elképzeléseivel, kérdéseivel bátran keressen fel minket, mi szakszerű tanáccsal látjuk el és személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek!

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.