Elektromos fűtés

Az elektromos árammal való fűtés a korszerű technikának köszönhetően már nem olyan drága, mint régen, ráadásul ezeknek a rendszereknek nagy előnye, hogy napelemmel is üzemeltethetők, így ingyen tudunk fűteni. Ajánlatért keressen minket bizalommal!

Rengetegen önkéntelenül a pénztárcájukhoz kapnak, ha szóba kerül az elektromos fűtés fogalma. Az emberek többségénél ugyanis élénken él még az emlék arról, hogy pár évtizeddel ezelőtt milyen elektromos fűtőberendezések álltak rendelkezésünkre. Nagy fogyasztású olajradiátorok, hősugárzók, amelyek amellett, hogy rengeteg elektromos áramot fogyasztottak, még akár tűz veszélyesek is lehettek. 

Szerencsére azonban sokat fordult a világ és a modern technológiának köszönhetően, ma már biztonságosan és energiatakarékosan nyílik lehetőségünk elektromos árammal való fűtésre.

Számtalan lehetőség közül válogathatunk, mert fűtés típusok széles palettája áll a rendelkezésünkre. A legtöbb elektromos áramot használó fűtésrendszer nem igényel különösebb karbantartást, a korszerű újításoknak köszönhetően pedig ezek a készülékek keveset fogyasztanak. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban alkalmazott elektromos árammal működtetett fűtési lehetőséget, melyek bármelyike biztonságosan üzemeltethető napelem energiával.

Hőszivattyú

Magyarországon a hőszivattyú még nem egy nagyon elterjedt technológia, azonban külföldön már előszeretettel alkalmazzák. A hőszivattyú az ingatlant körülvevő térből, azaz levegőből, talajvízből, de még akár a földből nyert hőmérsékletet használja fel és szállítja a hűvösebb helyre. Fűtésre és hűtésre is használható, érdemes azonban tudni hogy a talajvíz használatához engedélyre van szükség, ezért ebben az esetben drágább lehet a kivitelezése.

Elektromos fűtés inverteres klímával

Az inverteres klímáknak az egyik legjobb tulajdonsága, hogy alacsony energiaszinten dolgozik, ezért rendkívül energiatakarékosan üzemeltethető. Megbízható fűtési megoldást kínál 100 négyzetméternél kisebb alapterületű otthonok állandó fűtésére, azonban hogyha ennél nagyobb az ingatlanunk, vagy annak olyan az elrendezése, akkor szükség lehet több készülék felszerelésére. Ebben az esetben viszont nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb típus a számunkra. A klímával való fűtés előnyös, mert energiatakarékos és klímát már majdnem mindenki használ. Hátrányaként is maximum a karbantartás szükségességét tudjuk kiemelni, amely fontos ahhoz, hogy megbízhatóan üzemeljen a készülék, ezt azonban évente pár alkalommal elég elvégeztetni.

Hőszivattyú

Infrapanelek

Bizonyára Ön is tapasztalta már azt, hogy a nagy hidegben ha süt a Nap és Önt vagy a ruháját elérik a napsugarak, akkor kevésbé érzi hidegnek a környezetét. Ez azért van, mert a nap infravörös sugarakkal melegíti fel az erre alkalmas anyagokat. Az infrafűtés is ezen az elven működik, az infravörös sugarakat elektromágneses kölcsönhatással hozza létre, azonban kialakításának köszönhetően ezek nem vagy csak nagyon csekély mértékben jutnak ki a környezetbe, így egy rendkívül komfortos, ám elektroszmogban szegény fűtésre nyílik lehetőségünk. Nagy előnye, hogy semmilyen karbantartást nem igényel utólag, egyszer kell megvásárolni. Könnyű kezelni és az infrapaneleket könnyedén fel-, le-, vagy át tudjuk szerelni bárhová.

Bárhova felszerelhetőek

Azt is érdemes megemlíteni, hogy falra, mennyezetre is szerelhetőek és diszkrét kialakításuknak köszönhetően nincsenek útban, a berendezésben és a közlekedésben sem akadályoznak minket.

Elektromos padlófűtés

Ha padlófűtést említünk, akkor is többféle lehetőségünk nyílik elektromos árammal üzemeltetni azt, ugyanis egy kazán alapú vizes padlófűtést is működtethetünk elektromos kazánnal, viszont padlóburkolat alá helyezhető fűtőszőnyegeket vagy infrafóliát is alkalmazhatunk. Ezeknek nagy előnye, hogy utólag is rendkívül egyszerűen telepíthetők alacsony költségből, vékony kialakításuknak köszönhetően akár szőnyeg, szőnyegpadló, de például laminált padló, vagy parketta, esetleg hőálló PVC alá is lefektethetők. Rendkívül könnyű a kezelésük, nagyon gyorsan reagálnak az adott beállításokra és az infrasugaraknak köszönhetően a tárgyakat melegíti fel, ami által rendkívül kellemes hőérzetet biztosít.

Elektromos padlófűtés
Norvég NOBO panelek

Norvég NOBO panelek

A norvég Nobo panelek nagy technikai áttörést jelentenek a piacon. Speciális saját fejlesztésű kerámia fűtőbetét található a panelekben, melyek hangtalan működéssel, rendkívül energiatakarékosan üzemelnek. Működési elvük a fizika törvényeire alapszik, miszerint a meleg levegő felfelé száll, ezért nem tartalmaznak semmiféle levegőkeringető rendszert. Mivel nem magas hőmérsékleten üzemelnek, a kerámia fűtőbetét nem tud károsodni, vagy meghibásodni, emellett kiemelkedően energiatakarékosan fűtenek. Rendkívül modern rendszerként nemcsak termosztáttal, de akár mobiltelefonról is kényelmesen üzemeltethetők és a legkisebb garzonlakástól, a legnagyobb családi házig képesek minőségi fűtés nyújtani.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.