Elektromos fűtés szerelés

Többféle lehetőségünk nyílik elektromos árammal fűteni. Választhatunk inverteres hűtő-fűtő klíma berendezéseket, elektromos kazánt, infrapanelt, elektromos padlófűtést, de már a legmodernebb hőszivattyús technológia és elérhetővé vált az országban.

Még mielőtt alaposabban kifejtenénk az elektromos fűtésre való korszerűsítést, egyet érdemes előre leszögezni. Az elektromos árammal való fűtés nem tartozik a legolcsóbb fűtési lehetőségek közé.  Joggal merülhet fel Önben a kérdés, hogy ez esetben miért érdemes elektromos vezérlésű fűtésre korszerűsítenie? Ezt szeretnénk ebben a cikkben bővebben kifejteni. Elektromos árammal nem olcsóbb fűteni mint gázzal, vagy fával, azonban hogyha fűtési rendszerünk korszerűsítését tervezzük akkor mindenképp érdemes megfontolni. 

Először is vegyük sorra milyen elektromos fűtési lehetőségek közül választhatunk

Röviden összefoglaljuk Önöknek ezeket a lehetőségeket, kiemelve fontosabb előnyeit és hátrányait egyaránt. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elektromos fűtés sokak gondolatában még úgy él, mint egy rendkívül drága fűtési lehetőség. Bizonyára mindenki találkozott már magas fogyasztású olajradiátorokkal és hősugárzókkal, melyek azon kívül, hogy sokat fogyasztottak, akár baleset veszélyesek is lehettek. Szerencsére a technika pár évtized alatt rengeteget fejlődött, ezért napjainkban már rendkívül korszerű fejlesztéseknek köszönhetően nem drágább árammal fűteni, mint más típusú energiával. Azt viszont fontos kiemelnünk, hogy az elektromos fűtés rendszerek telepítése a legtöbb esetben sokkal olcsóbban kivitelezhető, mint egy gáz vagy fával való tüzelés esetében.

Fűtéskorszerűsítés

Ha gázfűtésre szeretne korszerűsíteni, ehhez a törvényi előírásoknak köszönhetően, már csak új generációs kondenzációs gázkazán telepíthető, amely egészen speciális kéményt igényel. 

Gáztervet kell készíttetni, a kéményeket teljesen át kell építeni, vagy újat kell felhúzni, emellett csőrendszereket kell kiépíteni és radiátorokat telepíteni. 

Ez rendkívül magas költség , ráadásul a gáz ára kiszámíthatatlanul változhat a jövőben. A fával való tüzelés esetén sem sokkal jobb a helyzet, ezenkívül rendkívüli mértékben szennyezi a környezetet, emiatt az is előfordulhat, hogy pár éven belül teljesen be fogják tiltani a fával való tüzelés lehetőségét. 

Az elektromos árammal való fűtésnél ezek a veszélyek nem állnak fent, és ha a kazán alapú fűtés hívei vagyunk, választhatunk elektromos kazánt.

Fűtéskorszerűsítés

Kinek éri meg klímával fűteni

Klímát manapság szinte mindenki használ, ha még nem teszi, akkor is rövid időn belül valószínűleg telepíteni fogja. Érdemes egyből fűtésre alkalmas készüléket választani, ezáltal későbbi plusz költségektől kíméljük meg magunkat, hogyha szimpatikus számunkra a klímával való fűtés lehetősége. Az inverteres technológiájú klímáknak köszönhetően rendkívül energiatakarékosan kivitelezhető vele a fűtés, azonban évente legalább kétszer teljes körű karbantartást igényel és egy darab beltéri egység maximum 80-100 négyzetméteres lakást képes befűteni. Ha ennél nagyobb az ingatlan, több egység telepítésére lehet szükség, ez esetben viszont érdemes szemügyre vennünk más árammal való fűtés lehetőségét is.

Infrapanelek

Rendkívül jó megoldás az infrapanelekkel való fűtés is, melyek ugyanúgy infravörös sugarakkal melegítik a környezetüket, ahogyan azt a Nap is teszi. Kialakításuknak köszönhetően energiatakarékosak, biztonságosan és egyszerűen üzemeltethetők. Rendkívül diszkréten elhelyezhetők akár a falakon, akár a mennyezeten, kiváló komfortérzetet biztosítanak, karbantartást pedig nem igényelnek.

Elektromos padlófűtés

Infra segítségével elektromos padlófűtés is kiépíthető. Ezek a fűtőegységek többféle típusban elérhetők, de mind megegyeznek annyiban, hogy a padlóburkolat alá szerelhetők, mellyel egy lakás utólagos padlófűtése is rendkívül könnyen megoldható. Nagy előnyük, hogy rendkívül kis költséggel építhető ki egy lakásnak a padlófűtése, mely termosztáttal rendkívül gyorsan és egyszerűen kezelhető.

Bármilyen burkolat alá telepíthetők, mely minimálisan hőálló, hiszen a padlófűtés nem üzemel magas hőmérsékleten.

Elektromos padlófűtés
Elektromos fűtés napenergiával

Elektromos fűtés napenergiával-ingyen

Az alábbiakban felsorolt elektromos fűtésekben az a közös, hogy mindegyik energiatakarékosan üzemeltethető, de mit szólna hozzá, ha azt mondanánk, hogy elektromos árammal az alább felsorolt fűtési típusok bármelyikét alkalmazva, akár ingyen is fűthet! Hogyan lehetséges ez?

A válasz rendkívül egyszerű, napenergiával. Bármelyik korszerű fűtési technológia üzemeltethető napelemmel, melynek köszönhetően egy egyszeri beruházás után ugyan, de pár éven belül teljesen ingyen fogunk tudni fűteni. Arról nem is beszélve, hogy napelemmel nemcsak a fűtésszámlától, de a villanyszámlától is megszabadulhat egy életre. Ajánlatunkért keressen minket!

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.