Elektromos fűtés, napelemmel!

Az elektromos fűtés szép és jó dolgokat ígér, azonban érdemes számításba vennünk a megtérülési lehetőségeinket. Milyen energiatanúsítvány besorolást kapna otthonunk? Milyen a nyílászárók és a szigetelés állapota? Van pince a ház alatt? Mit számíthat?

Sokakban felmerül a kérdés, vajon tényleg megtérül a napelemes elektromos fűtés? Megéri belevágni? Hisz komoly beruházás szükséges hozzá, vajon biztonságban van a befektetésünk? 

Ahhoz, hogy a napelemes fűtésrendszer megtérülését ki tudjuk számolni, több tényezőt szükséges figyelembe vennünk. 

Egyre többen korszerűsítenek napelemes elektromos fűtésre, ki saját zsebből, ki az államilag támogatott 0%-os kamatmentes hitel segítségével. Azonban jogos a kérdés, miszerint mi garantálja azt, hogy ez a beruházás tényleg megtérül, ha igen, akkor mennyi idő alatt és ebbe milyen költségeket kell beleszámolni. Ezt a témakört járjuk most körbe, kiemelve a szigetelés fontosságát is, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy bármilyen korszerűsítési tervünk valóban megtérülhessen.

A jó szigetelés fontossága

Ez kissé elcsépeltnek hangzik talán, pedig okkal kanyarodunk vissza a témához újra és újra. Ugyanis kulcsfontosságú, hogy az ingatlan, amit bármilyen technikával fűteni kívánunk, milyen hőszigeteléssel rendelkezik. Minél jobban szigetelt egy ház, annál kisebb lesz a fűtési energia igénye, ami azért valljuk be, nem mindegy, hogy egy légköbméter 20-25, vagy 45-50 W energiát igényel. A különbség a számlán fog látszódni, így hiába telepítünk akár kedvező áron egy új rendszert, ha utána a kifizetett fűtés fele kiszökik a falakon.

Nem csak a falakat kell szigetelni

Sokan nem is gondolnák, mennyi hő képes távozni egy épületből alápincézettség esetén, vagy ha a mennyezet nincs megfelelően leszigetelve. Valójában bármilyen technikával szeretnénk korszerűsítést kivitelezni, érdemes a nyílászárókat is ellenőrizni. Ha ezek rendben vannak, biztosak lehetünk benne, hogy modern fűtésünkkel később nem az utcát fogjuk fűteni.

Elektromos fűtés, napelemmel!
Elektromos fűtés, napelemmel!

Mikor térül meg a napelemes fűtés?

Mint láthatjuk, a napelemes rendszer megtérülésének eleve adott feltételei vannak, azonban az is rendkívül fontos, hogy a tervezés és a Watt igény mennyire pontosan van felmérve. Hogy egy átlagot említsünk, egy 100 négyzetméteres CC energiabesorolású ingatlan energiaigénye nagyjából 40W négyzetméterenként, vagyis összesen 4 kW. Természetesen ennél pontosabb számítások szükségesek, melyeket érdemesebb szakemberekre bíznunk.

Hosszútávra csakis minőségi berendezéssel lehet tervezni

Bármilyen elektromos fűtési típust választjuk napelemmel kiegészítve, fontos, hogy csak a neves gyártók termékeivel számoljunk, melyek nagy szakmai múlttal rendelkeznek és ez a kivitelező cégre is igaz. Szerencsére velünk jól jár, mert csakis ellenőrzött és neves gyártók megbízható termékeit szereljük, munkatársaink pedig professzionális szakemberek.

Elektromos kazán

Az elektromos fűtés egyik korszerű módja az elektromos kazánnal való kivitelezés. Beépített nagyhatékonyságú szivattyú segítségével szállítja az elektromos fűtőberendezés által felmelegített vizet a szükséges helyekre, a fűtésen felül melegvíz ellátásunkról is képes gondoskodni. Sokan választják ezt a típust, amennyiben a fűteni kívánt ingatlan nem rendelkezik kéménnyel, vagy az nem alkalmas egy gázkazán, vagy vegyes tüzelésű fűtés ellátására. Az elektromos kazán nem állít elő égésterméket, így nem kell kéményt építtetni, valamint nem kell aggódnunk mérgezéses balesetek miatt sem. Egy 6kW-os maximális teljesítményű kazán teljesen megfelelő egy körülbelül 100 négyzetméteres otthon fűtésének és melegvíz igényének ellátására. 

Az elektromos kazán energiatakarékos működésének köszönhetően okos választás és napelemmel kiegészítve akár ingyenes fűtés lehetőségét is biztosítja számunkra.

Elektromos kazán
Hőszivattyús fűtés napelemmel

Hőszivattyús fűtés napelemmel

A korszerű hőszivattyús rendszerek nem csak fűtésre és melegvíz előállítására alkalmasak, hanem klíma helyett is használhatók, mert a hőszivattyú hűtésre is alkalmazható. Alacsony hőmérsékleten üzemelő, folyamatos sugárzó hő leadásra alkalmas rendszer építhető vele. A működéséhez szükséges elektromos áramot akár teljes egészben kiválthatjuk napelemek telepítésével. de amennyiben csak részben tervezzük, az áramszolgáltató GEO-tarifával támogatja a gazdaságos és környezetkímélő hőszivattyú által fogyasztott energiát. 

Amennyiben napelemes elektromos fűtés kiépítését tervezi, ne bízza magát a véletlenre. Az első lépések előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy szakmai felkészültségünknek köszönhetően a lehető legjobb megoldást tudjuk Önnek javasolni, hiszen az a célunk, hogy az ügyfeleink elégedett táborát gyarapítsa a jövőben Ön is. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.