Elektromos fűtés gáz helyett?

Egy gázfűtés korszerűsítési munkálatai nagyon sokba kerülnek és a gázszámlától sem szabadítanak meg, hiába fizetünk komoly pénzt érte. Azonban ha ugyanezt a pénzt napelemes fűtésre költjük, úgy a számlák elmaradnak és idővel megtérül befektetésünk.

Sokakban felmerül a fűtéskorszerűsítés lehetősége, főleg, ha elavult rendszer gondoskodik otthonunk melegéről. Az ósdi rendszerek amellett, hogy megbízhatatlanok, magas számlákat generálnak, ezzel sok nemkívánatos bosszúságot okozva.

Az egyik módja fűtésünk korszerűsítésének az elektromos rendszerre való átállás, de vajon megéri befektetni rá?

Miért cseréljük le a régi gázfűtéses rendszert elektromosra, egyáltalán mivel járna a gázos korszerűsítés? Bizonyára Ön is hallott már arról, hogy egy rendeletnek köszönhetően már csak kondenzációs gázkazán telepítésével lehetséges egy gázos rendszer korszerűsítése, vagy telepítése. Azonban kondenzációs kazánt nem telepítenek akármilyen feltételekkel. Az egész rendszert át kell építeni hozzá, ebben az esetben is megéri befektetni rá?

Kondenzációs kazán hátránya

A kondenzációs kazánok telepítéséhez komoly feltételeknek kell teljesülni, melyek akár több millió forintos beruházási költséget jelenthetnek a családi kasszából. Gyakran az egész rendszert újra kell terveztetni és építtetni ahhoz, hogy a szükséges engedélyeket megkaphassuk.

Speciális kémény

Az első sokkhatás akkor érhet minket, mikor kiderül, hogy a régi kéményünk nem alkalmas arra az átalakításra, mely ahhoz lenne szükséges, hogy kondenzációs kazánnal használatba vehessük, emiatt vadonatúj kéményt kell építtetni. Azért mindenki sejti, hogy ez mekkora költség és a többit még nem is számoltuk bele. Ráadásul korszerű fűtés ide, vagy oda, a gázszámla ugyanúgy állandó vendégünk marad, még ha kissé mérsékeltebb formában is. Azonban van egyéb megoldás, mellyel sokkal jobban járhatunk.

Napelemes elektromos fűtés
Napelemes elektromos fűtés

Kémény nélküli fűtés

Na ez így elsőre persze elég érdekesen hangzik, azonban gondoljunk bele mélyebben. Ha olyan fűtést telepítünk, amely nem igényli kémény használatát, akkor azonnal körvonalazódni látszik a tény, hogy ahol nincs égéstermék, ott nincs sem mérgezés veszély, sem pedig olyan fűtés, mely esetlegesen kosszal, vagy szaggal járna ( pl. vegyes tüzelésű kazánok).

Az elektromos fűtésé a jövő

Az elektromos fűtések bármelyikéről elsősorban az mondható el, hogy tiszta és csendes fűtés lehetőségét kínálják számunkra. Elektromos berendezések között is nagy választék áll rendelkezésünkre, melyek közül megtalálhatjuk a saját és az otthonunk igényeit legjobban kielégítő rendszereket. Bizonyára akadnak olyanok, akik úgy gondolják, hogy az elektromos fűtés drága, azonban a mai, korszerű technológiáknak köszönhetően már kifejezetten energiatakarékos berendezéseket gyártanak, melyekkel rendkívül gazdaságosan nyílik lehetőségünk gondoskodni otthonunk melegéről. 

Milyen elektromos fűtések vannak?

Ha valaki a hagyományos kazános típusú fűtésben hisz, nem kell nagy kompromisszumot kötnie, hisz az elektromos kazánok képesek ellátni ugyanazt a szerepet, mint gázüzemű elődeik. Ha viszont nem szeretnénk radiátorokat kerülgetni, vagy a talpunk alatt húzódó vízcsövek meghibásodásától félni, még mindig választhatunk a vizes rendszerek nélkül üzemelő elektromos padlófűtés, vagy az infrapaneles megoldások közül. Amennyiben klíma telepítésén gondolkozunk, ebből is vásárolhatunk fűtésre alkalmas, úgynevezett inverteres klímakészüléket, mely szintén gazdaságosan üzemeltethető.

Ugyanakkor hőszivattyús rendszer kiépítésével egyszerre gondoskodhatunk az otthonunk fűtéséről, melegvíz ellátásáról és nyáron a hűtésről is, mert a geothermikus energiák használatán alapuló hőszivattyús rendszer minderre egyszerre nyújt korszerű megoldást.

Napelemes elektromos fűtés
Napelemes elektromos fűtés

Napelemes elektromos fűtés

Ezek az elektromos fűtési módszerek, amellett, hogy rendkívül tiszta és környezetbarát megoldásokat kínálnak, azonban több lehetőséget rejtenek magukban. Energiatakarékos kivitelezéseiknek köszönhetően rendkívül gazdaságosan üzemeltethetők, ám ennek költségétől is megkímélhetjük magunkat, hogyha megújuló napenergiával gondoskodunk energiaigényükről, vagy annak egy részéről. Egy napelemes rendszer kiépítése nagyjából annyiba kerül, mint egy korszerű gázfűtés komplett kiépítése, azonban a napelem pár éven belül megtérül, ezáltal ingyen élvezhetjük saját kis erőművünk előnyeit.

Ahhoz, azonban, hogy az otthona igényeit legjobban kiszolgáló fűtéstípust megtalálja, szakszerű segítségre lesz szüksége, mellyel kapcsolatban ránk számíthat. Személyre szabott ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.