Akár a teljes energiaköltség is kiváltható

Ahhoz, hogy a napelem beruházás biztosan megtérüljön, szükséges egy ingatlan, egy profi kivitelező cég és Ön. Természetesen ezt most eléggé leegyszerűsítettük, de nézzük, hogyan szabadulhatunk meg az összes energiaköltségtől, egy életre akár...

Napelem telepítésével akár otthonunk teljes energiaigényét kiválthatjuk. Egyszeri befektetést igényel a rendszer kiépítése, melyhez már állami segítséget is igénybe vehetünk.

A napelemes beruházás átlagos megtérülési ideje körülbelül 8-10 év, a karbantartás nélküli élettartama viszont akár 30-40 év is lehet.

Ehhez természetesen gondos tervezés és magas színvonalú kivitelezés szükséges, azonban ebben az esetben egészen biztos, hogy befektetésünk pár éven belül megtérül, utána pedig nem kell többé számlákat fizetnünk. Nem csak otthonunk fűtését tudjuk napenergiával üzemeltetni, de akár  a villanyszámlától is megszabadulhatunk egy életre. A korszerű napelemes technikáknak köszönhetően már nem kell a téli hónapoktól sem tartanunk, mivel a szűrt fényt is energiává alakítják, valamint a nyáron termelt többletenergiát télen a hálózatból vissza tudjuk venni, akkumlátorok nélkül is. 

Napelemes fűtés

Napelemes fűtésre már rendkívül gazdaságos fogyasztású modern berendezések által nyílik lehetőségünk, melyek közül igényeink szerint tudunk választani. Mind otthonunk kialakítása, mind a saját igényeink befolyásolhatják, hogy mely technika lesz számunkra a megfelelő, azonban az egészen biztos, hogy találunk ilyet.

Elektromos fűtőberendezések

Bármely elektromos fűtésre alkalmas berendezés üzemel napelemről, méghozzá biztonságosan. Telepíthetünk elektromos padlófűtést, dönthetünk infrapanelekből épített rendszer mellett is, de érdemes a klímával való fűtés lehetőségét, vagy a hőszivattyú rendszer kiépítését is megfontolnunk, mert mind kiváló és rendkívül környezettudatos fűtési lehetőség. Aki a hagyományos kazán alapú fűtés híve, vásárolhat elektromos kazánt, mely pont ugyanúgy üzemel, mint egy gázkazán, de kéményre nincs szüksége.

Napelemes fűtés
Napelemes fűtés

Mi kell a biztos megtérüléshez?

A biztos megtérüléshez elsősorban az szükséges, hogy mind a tervezés, mind a kivitelezés magas színvonalon, jó minőségű és megbízható berendezésekkel történjen. Ehhez elengedhetetlen olyan céget találni, aki ezt garantálja számunkra. Szerencsére ha ezeket a sorokat olvassa, Ön már ránk talált, így ezzel kapcsolatban már azon szerencsések közé tartozik, aki valószínűleg hamarosan ugyanúgy az elégedett ügyfeleink közé fog tartozni, mint az a több ezer ember, aki már minket ajánl, pozitív tapasztalatai alapján. 

Azonban a sikerhez kell még valami

Méghozzá az, hogy otthona meg tudja hálálni ezt a törődést. Ehhez pedig szükséges, hogy a  szigetelés minden tekintetben megfelelő legyen ahhoz, hogy a rendszer biztonságosan megtérülhessen az Ön számára is. Rendkívül sokat spórol azzal, ha az ingatlan jó szigetelése miatt négyzetméterenként nem 45W, hanem akár 20W energiaigénnyel számolhat. Komoly matematikai végzettség nélkül is magukért beszélnek ezek a számok. 

Állami támogatással a környezetért

Mivel a környezetszennyezettség mértéke mára meghaladta a kritikus értékeket bolygónkon, végre a világhatalmak is felismerték azt, hogy valamit komolyan lépni szükséges ahhoz, hogy gyermekeink számára élhető minőségben tartsuk meg a környezetet. Ennek érdekében olyan egyezmények láthattak napvilágot, melynek eredményeképpen már komoly állami támogatások vehetők igénybe annak érdekében, hogy egyre több háztartás tudjon azok táborához csatlakozni, akik megújuló energiával közösen tesznek gyermekeink jövőjéért.

Ennek hatására államilag támogatott 0%-os kamatmentes hitel vehető igénybe, melyet a beruházás akár 90%-ra ráfordíthatunk, így mindössze 10% önerő birtokában nyílik lehetőségünk napelem rendszert telepíteni. Erről egy korábbi cikkünkben bővebben írtunk már.

Napelemes fejlesztések
Pályázati lehetőségek

Pályázati lehetőségek

Azonban ezen felül vissza nem térítendő támogatások is elérhetők, melyeket vállalkozások és tanyán élők, vagy kistérségi önkormányzatok igényelhetnek. 

A tanyákon élők számára akár 95%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt a kormány, pályázati lehetőségek útján. Ezzel azt a célt kívánják szolgálni, hogy az életvitelszerűen tanyán élőknek is lehetőségük nyíljon energetikai fejlesztések véghezvitelére.

Ugyanakkor mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető pályázati összegek is állnak rendelkezésre, melyek szintén nagy lehetőséget nyitnak a kisvállalatok fejlődésére. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.