2020-as napelem pályázatok magánszemélyeknek családi házakra

A napelemmel való korszerűsítés egy környezetkímélő és megtérülő beruházási forma, azonban nem átlagember pénztárcájához vannak szabva az árai. Szerencsére többféle támogatási forma létezik, mely hozzásegít minket a korszerűsítéshez.

0%-os államilag támogatott hitel igényelhető családi ház, lakóház, sőt akár hétvégi-, vagy üdülőház energiahatékonyságának növelése érdekében. 

Az MFB által 2017-ben megnyitott, 70 milliárdos hitelkeret áll a lakosság rendelkezésére, melyet a lakosság egy államilag támogatott 0%-os kamatmentes hitel formájában igényelhet meg.

Napelemes rendszerrel történő fejlesztés célja, hogy növelje a lakóépületek energiahatékonyságát és állami szinten növekedjen a megújuló energia felhasználásának aránya. Napelem rendszerbe fektetni egyébként is okos döntés, azonban érdemes utánajárni a területileg illetékes pályázati lehetőségeknek, mert támogatással gyorsabban térülhet meg befektetésünk. Jelenleg lakóövezetben élő magánszemélyek számára nem ismert vissza nem térítendő támogatás, mely erre fordítható, azonban a 0%-os kamatmentes hitel is hatalmas segítség, mely hozzásegít minket a napelem rendszer használatához.

0%-os kamatmentes hitel magánszemélyeknek

Az államilag támogatott 0%-os kamatmentes hitel célja az, hogy a lakosságot is egy korszerű technikához segítse. A hitel biztonságos, mivel nem tartalmaz rejtett költségeket, a rendszer telepítése után pedig a megspórolt villanyszámla ára is beleszámolható a törlesztésbe. 

Kik vehetik igénybe?

Az 0%-os államilag támogatott kamatmentes hitelt igénybe vehetik magánszemélyek és természetes személyek, emellett igényelhető társasház, vagy lakásszövetkezet részéről is. A legfontosabb kritérium, aminek meg kell felelni, hogy a szóba forgó ingatlan magántulajdonban kell, hogy legyen. 

Napelem pályázatok
Napelem pályázatok

Mekkora összeg igényelhető és milyen önrész szükséges?

Amennyiben a kölcsönfelvevő természetes személy, úgy az igényelhető kölcsön összege minimum 500.000 forint, de maximum 10 millió forint lehet.

Társasházak és lakásszövetkezetek esetén a felvehető hitelösszeg 500.000 Ft.-tól, maximálisan 7 milló forintig terjedhet.

Az elvárt önerő az elszámolható költségek minimum 10%-a, épületenergetikai beruházási esetében tehát lehetőségünk nyílik arra, hogy a beruházás akár 90%-át kamatmentes hitelből finanszírozzuk meg.

Jelzálog joggal terhelt ingatlanokra is igényelhető?

Bizonyos feltételekkel jelzáloggal terhelt ingatlan is elfogadható biztosíték gyanánt, azonban erre csak akkor van lehetőség, amennyiben első ranghelyi a jelzálogjog és az annak biztosítására bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom után a bank másodhelyi jelzálogjogot tud alapítani fedezet gyanánt. 

Futamidő és fedezet

Az államilag támogatott 0%-os kamatmentes hitel futamideje a szerződés megkötésétől számítva maximálisan 20 év lehet. Ez az időszak azonban magába foglalja mind a türelmi, valamint a rendelkezésre tartási időt is. 

Türelmi idő: Mivel a törlesztés első fázisában nem a tőketartozás kerül kiegyenlítésre, így lehetőség van alacsonyabb törlesztőrészlet megállapítására.

Rendelkezésre tartási idő: Magánszemélyek esetében 18 hónap, társasházak és lakásszövetkezetek esetében legfeljebb 24 hónap az az időszak, mely során a folyósítási feltételeknek teljesülniük kell.

Amennyiben a kölcsönösszeg nem éri el az 5 millió forintot, nem szükséges biztosíték adása. Azonban efölött az összeghatár fölött a tőketelítettség legalább 50%-a az elvárt fedezet mértéke. Ez nem minden esetben jelzálogjog, akár óvadék formájában is biztosítható. 

Napelem pályázatok
Tanyafejlesztési pályázatok

Tanyafejlesztési pályázatok és a falusi CSOK

Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési alap a kormánnyal társfinanszírozásban biztosít lehetőséget tanyák fejlesztésére. Ez nem egy hitel, hanem valóban vissza nem térítendő támogatási forma, mely akár 95%-os mértékű is lehet. Alap feltétele az, hogy a korszerűsíteni kívánt tanyán életvitelszerűen éljen az igénylő. Ezt a támogatást szintén lehetséges napelem rendszer telepítésére fordítani.

A falusi CSOK az 5000 fő alatti lakosú falvakban élők részére kiterjesztett családi otthon kedvezmény, mely összege a gyermekek számától függ:

1 gyermek esetén 600.000 Ft.

2 gyermek esetén 2.600.000 Ft.

3 gyermek esetén 10 000 000 Ft. 

Ezen összegek fele fordítható vásárlásra, míg a másik fele felújításra, vagy korszerűsítésre költhető. 

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.